Şehrin silüetini bozduğu gerekçesiyle vatandaşların tepki gösterdiği Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan yüksek katlı binaları konu aldığımız ve sosyal medya kullanıcıları tarafından yorum yağmuruna tutulan “Vatandaşlar tepkili! Sosyal medyada gündem oldu” haberimiz, yılın ilk Belediye Meclisinde gündeme geldi.


Chp’li Meclis Üyesi Seyfi Özgen’in yüksek katlı binalara yangın tehlikesine karşı alınacak önlemleri sorması üzerine Başkan Yağcı, gazetemizin gündeme getirdiği yüksek katlı binalarla ilgili de açıklamada bulunarak “O binalar beni de rahatsız ediyor”dedi.

“KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI”

2014 yerel seçimleri öncesinde Belediye Meclisinin oybirliği ile  bir revizyon ve imar planıı kararı alındığını hatırlatan Başkan Yağcı, “2011 yılından itibaren yapılan bir çalışmayla 2013 yılıunda buna ilişkin olarak meclisimizden oybirliği ile alınan bir kararla genişleme ve revizyon imar planımız geçti. Bunu yaparken, bu imar planı ile şehrimizin arsa stokunun az olması ve büyümeye de ihtiyacı olması dikkate alınarak şehrimizde dikey yapılaşma noktasında bir ortak karar oluştu. Bu kararı da meclisimizin oybirliği kararı ile aldık. Belirgin aşrtlar oluşursa o kararın tüm nitelikleri belli. Her hal ve şartta yüzde 40’ı taban alanı geçmemek şartıyla, belirgin bir miktarın üzerindeki arsalarda, altyapısı vebenzeri noktalardaki eksiklikler giderilmek kaydıyla yüzde 20’si ortak alan olarak terk edilmek üzere ve o yoğunluk hesapları da dikkate alınarak mexlisimizde bir karar alındı. Bu karar doğrultusund ada uygulamalar yapıldı. Bugün yüksek katlı olarak tabir edeceğimzi, standartlarımızın üzerinde 6 tane bina yapılmış. Bu binaların her birirnin imar ruhsatları, tadilatları meclisimizdeki İmar Komisyonumuza geliyor, İmar Komisyonumuzun vermiş olduğu karar çerçevesinde meclisimizin oybirliği ile geçmiş 6 bina yapılmış.”dedi.

“O BİNALAR BENİ DE RAHATSIZ EDİYOR”

Şehrin en üst noktasına yapılan yapıların kendisini de rahatsız ettiğini dile getiren Başkan Yağcı, “Fakat şunu kabul edelim ki o binalar şehrin zaten en üst noktalarına gelmesi, baktığım zaman bana da rahatsızlık veriyor. O bina daha alçak bir yere yapsaydı bu kadar dikkat çekmezdi. Zaten zirve olarak 20 kat yüksek bir yere bir de 15 katlı bir bina koyunca şehrin girişinde de silüet anlamında şık bir görüntü olmuyor. Zaten onu görünce bizler de rahatsız olduğumuz için meclis gündemine getirdik. Aslında gönlümüz bu alanları imar tadilatları ve diğer şeyler yapılırken komisyonalrımız bu alanları zemine görerek, konumuna ve durumuna göre yerleştirseydi şehir adına çok daha uygun olurdu. Fakat yapılan olay sonuçta nizam,i, hukuki şartlar içerisinde yapılmış. Altında hepimizin imzası olan yapılar.” İfadelerini kullandı.

Başkan Yağcı, yüksek katlı binaların yangın tehlikesine karşı ise kendi sistemlerini kurmaları gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim