Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, TBMM Katip üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Eskişehir Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Alper Sır, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve diğer ilgililer, ilk olarak İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı'nda bir araya geldi.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler saygı atışı yaptı. Daha sonra, Bozüyük'e bağlı Akpınar köyündeki şehitliğe geçildi.

 "Dünümüz yarınımıza, mazimiz istikbalimize güç veren bir medeniyetin torunlarıyız bizler"

 Küpçü, yaptığı konuşmada, millet tarihin her safhasında önemli imtihanlardan geçmiş ve büyük millet olma gereği geçmeye devam edeceğini belirterek, bu imtihanlardan birisinin de varlık ve yokluk mücadelesinin önemli zaferlerden birisi olduğunu söyledi.


Bu zaferle başta TBMM'nin güçlenmesi olmak üzere milletin mücadele gücünün arttığını ve tekrar moralinin düzeldiğini ifade eden Küpçü, şöyle konuştu:

"Anadolu'nun düşmandan temizlenmesine vesile olacak, takatini arttırmış ve Anadolu'yu bu milletin tekraren ebedi yurdu haline getirmekle kalmamış, 93. yıl dönümünde bu zaferlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle güçlü büyük bir medeniyet olarak yoluna devam etmektedir. Ve bundan sonrada bu topraklar için can veren şühedanın mirasına vefasızlık lügatinde olmayan bir millet olarak güçlü devlet olarak devletimize ve milletimize hiçbir ortak hiçbir şerik kabul etmeksizin yolumuza aşkla, muhabbetle devam edeceğiz. Zira dünümüz yarınımıza, mazimiz istikbalimize güç veren bir medeniyetin torunlarıyız bizler."


Vali Nayir ise tarihin en önemli dönüm noktalarından birinin şüphesiz Kurtuluş Savaşı olduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nın içinde de 93. yıl dönümü kutlanan İkinci İnönü Zaferi'nin büyük önemi bulunduğunu söyledi.

İkinci İnönü Savaşı'nın, Birinci İnönü Savaşı'nı kaybedenlerin kayıplarını telafi etme çabası olduğunu anlatan Vali Nayir, şöyle devam etti:

"İkinci İnönü Zaferi, kurtuluş yolunda umutları canlandırıp, milletimize moral ve güç verirken nihai zafere ulaşmanın da yolunu açmıştır. 'Geçmişini bilmeyenlerin geleceği olmaz' özdeyişinin ışığında bize düşen görev, yaşanan fedakarlıkları yeni nesillere aktararak bu ruhun ve şuurun yaşamasını sağlamaktır. Kurtuluş Savaşı'mızda ve cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli yeri olan bu topraklarda yaşamanın ve görev yapmanın onuru ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."


İlçe vaizi Ömer Faruk Can'ın dua ettirmesinin ardından Nayir, Tuna ve Küpçü, şeref defterini imzaladı. Törenler, Eskişehir'in İnönü ilçesinde devam etti. 






 

Editör: TE Bilişim