Emine Türksoy

İlimizde ikinci el eşya satan mağazalar çoğalıyor. Son yıllarda ikinci el mobilya ve beyaz eşya alım satımına ilgi attı. İlimize yeni açılan Gel Gör Spot sahibi Hakan Ayazman ilimizin ikinci eşya alım talebinin genellikle öğrenci ve memur kesiminden olduğunu satışta ise yine memur ve yerli halktan talep olduğunu söyledi. 

Genellikle evini yenileyen veya demode olan eşyalarını satmak isteyen Bilecikli vatandaşlardan bunları alıp kısa süre burada kalacak olan öğrenci ve memur kesimine sattıklarını belirtti.


Bir evin A'dan Z'ye tüm eşyalarının en hesaplı şekilde spotlardan temin edilebileceğini söyleyen Ayazman, Gel Gör Spot'ta onlarca çeşit koltuk takımı, baza, yatak, beyaz eşya ve halıyı vatandaşların beğenisine sunduklarını söyledi.

Ayazman; “Bu iş yerini yeni açtım. Daha önce başka bir iş yapıyordum, ama ikinci el eşya alım satımında potansiyel olduğunu düşünerek burayı açtım. Şu an için memnunum. 


Son yıllarda vatandaşlar ikinci el mobilyalara yoğun ilgi gösteriyor, özellikle vatandaşların ailelerinden kendilerine bırakılan mobilyaları artık çöpe atmak yerine, tamir ettirerek yeniden değerlendiriyorlar.

Mevsimine göre satışlar farklı oluyor. En çok talep gören ürünlerimiz çekyat ve oturma grupları. Yaz aylarında daha çok beyaz eşyaya talep oluyor; buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi satışı oluyor. Kış aylarında oturma gurubu, soba, ısıtıcılar ve büro malzemeleri daha çok ön plana çıkıyor’ dedi.


Ayazman, vatandaşların ikinci el mobilyaları daha ekonomik olması bakımından da tercih ettiklerini belirterek, “yeni aile kuran biri değil ama evinde sadece bir ürünü bozulan vatandaş ekonomik olması açısından bizden ürün alıyor” şeklinde konuştu.

Ayazman, “Şu an için müşterilerim çoğunlukla öğrenci aileleri. Zaten burada belirli bir süre kalacakları ve kısa bir süre kullanacakları için cazip geliyor, yenisini almak yerine ekonomik ikinci eli tercih ediyorlar. Fiyatlarımız yarıdan bile düşük durum-da. Biz zaten ürünü alırken kazanıyoruz.  Satanlar da yine tayini çıkan memurlar ve eşyasını yenileyen aileler oluyor.


Ekonomik durum açısından bakıldığında Bilecik'te işçi kesiminin durumu kötü tabi ki, memur kesiminin durumu biraz daha iyi. Bilecik'te zengin kesim zaten yok. İkinci el eşyayı da dar gelirli ailelere önerebilirim. Fiyatlar gayet uygun. Bozuk ürün de vermiyoruz. Gelen beyaz eş-yaları önce servis arkadaşlarımıza götürüp kontrol ettiriyoruz. Arızası var mı yok mu onu tespit ediyoruz. Ona göre fiyat verip alıyoruz, arızasını giderdikten sonra satışa sunuyoruz. Müşteri memnuniyeti önemli. Ayrıca bozuk mal satmadığımızı da ispatlamak adına ilk on beş gün garantili deneme süresi var. Müşteri buradan alıp evine götürdüğünde çalışmazsa sorumluluk alıyoruz’ şeklindeki görüşlere yer verdi.


Editör: TE Bilişim