CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ülke gündemine bomba gibi düştü. 

25. Dönem CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, IŞİD ile mücadele kapsamında Katar’a gönderilen iki Türk subayının, Küresel Koalisyon güçlerinin hava saldırılarının planlandığı ve istihbarat görüntülerinin değerlendirildiği askeri üsse alınmadığı ve kapısından geri gönderildiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Tüzün’ün soru önergesi Ankara gündeminde bomba etkisi yaratırken, önergede geçen iddialar ulusal medyada, ‘ikinci çuval vakası’ başlığında verildi. Tüzün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması üzere verdiği önergede şu sorulara yer verdi:

”Güvenli bölge talebi var mıdır ve bu konusunda ABD temsilcisinin tavrı nedir? Türkiye, IŞİD ile mücadele için 40 ülkenin bir araya geldiği Küresel Koalisyona katılacak mı?  Operasyonlarda İncirlik Hava Üssünün operasyonlarda aktif kullanılması gündeme gelmiş midir? Türkiye’nin İnsansız Hava Araçlarının silahlandırılması ve üssün kullanılmasına izin verdiği iddiası doğru mudur? Hükümetinizin “Şah Fırat” adını verdiği,  8 adet tankın palet arızası nedeniyle Suriye’de bırakıldığı operasyon öncesi, Türk Hava Kuvvetleri’nden iki subay, Katar’a görevli olarak gönderilmiş midir? Katar’a gönderilen iki Türk subayının, Küresel Koalisyon güçlerinin hava saldırılarının planlandığı ve istihbarat görüntülerinin değerlendirildiği askeri üsse alınmadığı ve kapısından geri gönderildiği iddiaları doğru mudur? ”

 

Editör: TE Bilişim