Turan'ın aday adayı olacağı ve Genel Merkez’e aday adaylığı başvurusu yaptığının iddia edilmesinin ardından kendisini aramamız sonrası aldığımız yanıtta şuan için Genel Merkeze böyle bir başvurusu olmadığı, bu yönde teklif ve ısrarların olduğunu söyleyen Sungur Turan, bir tarafının ol, diğer tarafının ise olma dediğini bu duygu içerisinde olduğundan dolayı da şuan için herhangi bir net düşüncesinin bulunmadığını söyledi.

         İlimizin başarılı doktorlarından olan ve yıllarca sağlık sektöründe hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Doktor Sungur Turan'ın aday olabilmesi durumunda dengelerin ne kadar değişebileceği ve parti tabanın bu adaya nasıl bakacağı merak ediliyor.

         Çünkü bilindiği gibi Dr. Sungur Turan, 2011 genel seçimlerinde milletvekilliği adayı olmuş ön seçim istemiş fakat temayül yoklaması sonrası Genel Merkez tarafından Yaşar Tüzün’ün arkasında ikinci sırada yer aldığı için istifa etmişti. Bu da parti tabanı tarafından olumsuz karşılanmıştı.

Dr. Sungur Turan kimdir?

         Dr. Sungur Turan, Ankara Aydınlık Evler Lisesi'ni bitirdikten sonra 1979 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

         Sungur Turan 1988 yılından beri Bilecik Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmaktadır. Serpil Turan ile evli olan Sungur Turan, Burcu Turan ve Murat Turan adında 2 çocuk babasıdır. Sungur Turan 2011 seçimleri için görevinden istifa ederek CHP'den milletvekili aday adayı olmuştur.

         Sungur Turan (Dahiliye Uzmanı)

         İç hastalıkları departmanı çocukluk çağını aşmış bireylerin iç organ sistemleri ile ilgili incelemeleri yapar. Bu sisteme ait organların fonksiyon bozukluklarıyla ilgili teşhis ve tedavi hizmetini verir. Bunun yanı sıra sağlık hizmeti verdiği her bireyi kendisini hastalıklarda koruması için alınması gereken önlemler konusunda bilinçlendirir ve yönlendirir.

         Genel dahiliye tıbbın tüm klinik branşlarına temel teşkil eden bir disiplindir. Sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların büyük çoğunluğunun problemleri iç hastalıklarının ilgi alanına girmektedir.

         Üst ve alt solunum yolu hastalıkları, hiper tansiyon, mide-bağırsak sistemi hastalıkları, böbrek hastalıkları, tiroid hastalıkları, şeker hastalığı, romatizmal hastalıklar gibi çok geniş bir skalayı kapsar.

Editör: TE Bilişim