Cafer Elmas

İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ilimizde 2 yıl 3 ay Bilecik Valiliği görevini yürüten Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Valisi olarak atanırken, yerine İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban atandı.


İlginç bir tesadüftür ki bu iki isim arasında daha önceden de bir halef seleflik yaşandığı ve Ahmet Hamdi Nayir'in Samsun’un Yakakent Kaymakamı olarak görev yaparken, Tunceli’nin Pertek  Kaymakamlığına atanması ile yerini Kaymakam olarak Süleyman Elban'a bıraktığı ortaya çıktı. Şimdi de Kütahya Valiliğine atanan Ahmet Hamdi Nayir, bu kez Vali olarak yerini yine Süleyman Elban'a bırakacak.


Bu ilginç tesadüf 2. defa halef selefliklik olarak gösterilirken, iki Valimizin de bu tesadüfe ne diyeceği merak ediliyor.


Vali Ahmet Hamdi Nayir:


1960 yılında Erzincan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı ve 1983 yılında bu fakülteden mezun oldu. Askerlik görevini müteakiben 1987 yılında Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Üç yıllık adaylık süresinin bir yılını İngiltere'de geçirdi. Yine adaylık süresinde yedi ay süre ile Bahçe ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. 1990 yılında Kaymakamlık Kursu sonucunda Niğde ili Çamardı ilçesine atandı. Daha sonra sırasıyla Samsun-Yakakent Kaymakamlığı, Tunceli-Pertek Kaymakamlığı, Şanlıurfa-Bozova Kaymakamlığı, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı, Çorum Vali Yardımcılığı, Trabzon-Sürmene Kaymakamlığı, Kırıkkale Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2006 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 2011 yılında 1. Hukuk Müşavirliğine ve 2012 yılında da Müsteşar Yardımcılığına atandı.

13 Şubat 2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Bilecik Valiliğine atanan Ahmet Hamdi NAYİR evli ve beş çocuk babası. 

Yeni Vali Süleyman Elban:


06.06.1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlköğrenimini Almanya ve Kırşehir’de, orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı.1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Samsun Yakakent ve Elazığ Karakoçan kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı. Halen Daire Başkanı olarak görev yapmakta.


2003 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Mahalli İdarelerle ilgili konuda yapılmış bir yüksek lisans ve 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu yüksek lisans çalışması bulunmakta. Evli ve iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

Editör: TE Bilişim