Hasan Güner

Mahalle konağında başlatılan 2. kat çalışmalarının birkaç ay içerisinde tamamlanacağını belirten Muhtar Aydın, bir yıllık görev süresini değerlendirerek, şunları söyledi:

“30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde muhtar adayı olarak yola çıktık. Yapılan seçimler neticesinde de mahalle halkımızın teveccühü ile bu göreve getirildim.

Bütün yaptığım işlerde istişareyi ön plana koydum ve muhtarlığa aday olmadan da mahalledeki büyüklerimle istişare ettiğim gibi muhtarlıktan sonra da neler yapacağımızı, neler edeceğimizi görüşürken bir mahalle sakini kardeşimiz dedi ki “40 hanelik bir köyde Hıdırellez oluyor, hatta son birkaç yıldır Bilecik’te mahallelerde de Hıdırellez olmaya başladı ama bizde Ertuğrulgazi Mahallesi olarak böyle bir etkinliği hiç dile getiren olmadı.” Biz de dedik ki, Bilecik’te her mahallemizin bir hıdırellezi olması hasebiyle hem de ilimizdeki ilk Hıdırellez olsun diye 2 Mayıs Cuma günü ikindi namazına müteakiben 3 bin kişilik bir pilav, ayran ikram edildi. Aynı zamanda Yediler Camii’nde ve İmam Hatip Lisesi Camii’nde yine mevlidi şerifler okunarak geçmişlerimize dua edildi. Böyle bir Hıdırellez programıyla başladık işimize.

“BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ ÜST SAFHADA”

Tabii ben şunu söylemek istiyorum, mahallemizde belediyecilik hizmetleri üst safhada. Ben mahalle halkıyla bir araya gelip, “mahallemize ne yapalım, ne edelim” dediğimde, direk hemen şu olsun diyebilecek insanlar ancak düşünerek bir şeyler bulabiliyor. Yani mahallemizdeki alt yapı çalışmaları ve sıcak asfalt çalışmaları fevkalade. Hakikaten bir karış bile asfaltsız yerin kalmadığını gözlemliyorum.

Tabii bu arada ufak tefek arızalar oluyor. Arızalar tarafıma iletiliyor, ben de belediyemizin ilgili birimlerine aktardığımda hiç ama hiç vakit kaybetmeden ilgili birim gelip yerinde olayı görüyor inceliyor ve en kısa zamanda o arıza giderilmiş oluyor.

“YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Mahallemizde sosyal bir sınıf var. Bu sosyal sınıfta dikiş nakış kursları bitti, bir hafta sonra da Ramazan-ı Şerif geldi. Dedik ki, “eski yıllarda da mukabele okunuyormuş, aynı geleneği devam ettirelim” dedik. Bir hoca hanım bulundu tarafımızdan, burada her yıl 20-25 kişi falan mukabeleye gelirken bu sene ben çok şükrediyorum sayı 65’lere kadar çıktı. 30 günlük mukabele de inanın sadece 5 gün boş geçmiş olabilir, 25 gün mahalledeki yardımsever hayırsever ağabeylerimiz ablalarımız tarafından, 12’de mukabele bitiyor, ablalarımız giderken bir elinde Kur’an-ı Kerim, diğer elinde mutlaka bir pide, su, un, makarna gibi böyle hediyelerle gitti. Çok güzel dolu dolu bir Ramazan-ı Şerif geçirdikten sonra, muhtarlığa gelip işi olan veya selam verip geçen ağabeylerimize, yine “muhtarlığımızda küçük bir odamız var, bu olayı nasıl değerlendirebilirim” dedim. Gelen giden kişilere dedim ki “evinizde kullanmadığınız ihtiyaç fazlası eşyalarınızı bize getirebilirsiniz, biz de ihtiyacı olanlara burada gösteririz.” Ve bu da çok tuttu. Hakikaten herkesin evinde çocuğunun küçülen eşyaları, kullanmadıkları eşyalar var. Komşularımız sağ olsun bunları getirdiler. Biz onları 1-3 yaş arası çocuk, 5-7 yaş arası çocuk, bay, bayan gibi böyle masa üzerlerine koyduk ve ihtiyaç sahipleri de gelerek, ne getirenin bir kaydını aldık ne de ihtiyaç sahibinin, “abla sen kimsin, ne alıyorsun” diye kesinlikle böyle bir şey yok, sadece odanın kapısını açıyoruz, hanımefendi, ağabey, ablamız kimse ihtiyacı olan eşyaları alıp, teşekkür ediyor dua ediyor ve gidiyor.

“120 PAKET ERZAK DAĞITTIK”

Yine Ramazan-ı Şerif’te sağ olsun duyarlı halkımız var. Benim şahsen muhtarlık olarak böyle maddi bir ödeneğim yok. Ramazan ayında 100 ila 120 paket arasında erzak paketi dağıtımı yaptık. Bu erzak paketleri vatandaşlar tarafından getiriliyor, tabii benim şu anda defterimde kayıtlı mevcut aileler var, ben onları arıyorum, diyorum ki “böyle bir gıda paketi var bunu alabilir misiniz yoksa getireyim mi?” Eğer imkanı yoksa ben kendi aracımla götürüp evine teslim ediyorum ama bir çoğu da gelip kendisi aldı. Böyle 120 pakete yakın bir erzak dağıtımı yaptık. Tabii bu da çok hoş oldu.

“FAKİR FUKARAYI GÖZETEREK HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

Yine mahallede gelir düzeyi çok yüksek gibi görünse de bu mahallede 13 bin yaşayan var. 6 bin 300 seçmen var. Bu 6 bin 300 seçmenin 5 bininin geliri yüksek olabilir ama 300-500 hanesi de hakikaten vasat durumda yaşayan insanlar. Yani biz o insanlardan da gelip bize ihtiyaçlarını belirttiğinde o ihtiyaçları gidermek için ev eşyası dahil ben not alıyorum. Mesela bir hanım kardeşimiz dedi ki benim evde çekyata ihtiyacım var. Gittim evini gördüm, daha sonra da gelene gidene dedik ki “böyle böyle 2 çekyatı olan var mı?” Derken aradan üç beş gün geçmiyor çekyat çıkıyor, sonra alıp onlara teslim ediyoruz. Her gün ama her gün mutlaka birilerine dokunarak böyle fakir fukarayı gözeterek hizmetlerimize devam ediyoruz.

“EN GÜZEL MAHALLE KONAĞI BİZİMKİ”

Geçen yıl birincisini yaptık bu yıl ikinci hızırellezi düşünüyoruz. Tabii mahallede bizim konağımız hakikaten fiziki mekan olarak ben diyorum ki “Bilecik’in en güzel mahalle konağı.” Bahçe tanzimiyle, yeşilliğiyle, ağaçlandırmasıyla ama mahalle konağının içerisinde muhtar odası var, küçük marketimiz var, tuhafiye var, berber var, sosyal sınıfımız çok küçük ve mahallenin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Belediye başkanlığımız da bu ihtiyacı görerek, mahalle konağının üzerine bir kat yapmaya söz verdi. Söz verdiği gibi de Mart ayı başında inşaat başladı, yaptığım görüşmelerde 2 ay falan süreceği söyleniyor. 2 ay sonra inşallah tamamen bitip, yani bu sosyal sınıfı mahallenin tüm ihtiyaçları için kullanacağız inşallah.

Mahalle konağını üstüne yapılan katın ortasında hiç direk yok. Tamamen içi boş, etrafında 4 duvarı olan büyük fiziki bir mekan. Yani burada 100-150 kişiyi geçmeyecek, ufak böyle kınadır, nikahtır, nişandır gibi o misafirin kapasitesine göre alabilecek etkinlikleri orada yapabiliriz kesinlikle.

Bunun haricinde bizim Bilecik’te çok yerleşmiş değil ama mesela bazı yerlerde taziye evi, taziye çadırı gibi bir şeyler duyuyorum. Mesela burada da diyelim ki böyle bir durum oldu, o kardeşimizin evi müsait değil, dedi ki burayı açar mısınız, hemen o katı açıp orada bir hafta taziye evi gibi ona açılıp ihtiyaca cevap verir diye düşünüyorum.

“2. KATIMIZDA KONFERANSLAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Dedim ya bu mahallede 13 bin yaşayan var. Bilecik’in iki tane ilçesinden büyük bir mahalle. Bizim kültür merkezimizde paneller, sempozyumlar oluyor ama biz mahallemiz çapında da mahallemiz halkını ara ara toplayıp burada sağlık yönünden, milli günlerimizde neden burada bir konferans olmasın. Burada o tür etkinlikler de düşünüyoruz inşallah.

Ben mahallemiz sakinlerinden böyle hali vakti yerinde olan ağabey ve ablalarımız gelip birebir bizimle sohbet edip, gerçekten ihtiyacı olan, çocuğunu sünnet yaptıracak ama yaptıracak durumu olmayan, evlendirecek ama evlendirecek durumu olmayan ama bu arada hali vakti yerinde olan bir ağabeyimiz kardeşimiz, ben kimseden nakit bir şey istemiyorum, sadece kardeşim ben bir sünnet yaptırabilecek durumdayım, ben bir kişiyi evlendirebilecek durumdayım gibi böyle bizimle paylaşırlarsa, biz de o insanlarla onlar arasında bir köprü oluruz, bu da çok hayırlı bir hizmet olur diye düşünüyorum.

“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ben Bilecik Belediyesi’nin tüm birimlerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mahallemizle ilgili hangi konuda bir telefon açıp da bir isteğimin olduğunu söylersem, aradan mübalağasız diyorum bir saat bile geçmiyor, mutlak o ilgili birimin amiri müdürü gelip yerinde inceliyor ve o problem orada çözülüyor. Bazen ben bu kadar hızlı çözüldüğüne inanın hayret etmiyor değilim yani. Gerçekten söylüyorum bu konuda çok teşekkür ediyorum yani.

Park ve bahçeler müdürlüğü mahallemize ayrı bir önem veriyor. Mesela bizim mahalle konağımızda oyun grubumuz vardı. Artık çok deforme olmuş, altındaki kauçuklar kalkmış, çocukların ayaklarına takılıyor ve çok yetersiz. Şu anda orası tamamen söküldü, alanı genişletildi. İnşallah 23 Nisan’a kadar yetişecek yeni bir oyun grubu yapılacak.”

Editör: TE Bilişim