Korkmaz Kesik

Vali Ahmet Hamdi Nayir, yapımı tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzu ve 2000 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu’nun son halini yerinde inceledi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında ilimizde yapımı başlayan yarı olimpik havuz ve 2012 yılında yapımı başlayan 2000 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu’nun yapım aşaması sona erdi.

VALİ NAYİR TESİSLERİ YERİNDE İNCELEDİ

Vali Nayir, yakın zaman içerisinde faaliyete girecek olan iki büyük spor tesisini yerinde inceleyerek Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilerinden spor tesisleri hakkında bilgiler aldı.  Spor tesislerinde yapılabilecek faaliyetler hakkında bilgiler alan Vali Nayir, tesislerin bütün bölümlerini dikkatli bir şekilde inceleyerek eksiklerin kısa süre içerisinde giderilmesi yönünde görüşlerini yeklilerle paylaştı.

İncelemelerini tamamlayan Vali Nayir, tesislerin son durumu hakkında bilgiler verdi. Tesislerin inşatlarının bitirilerek teslim alındığını söyleyen Nayir, tesislerin birkaç eksiğinin bulunduğunu belirtti. Tesislerin ilimize büyük katkı sağlayacağını kaydeden Nayir, “Bilecik sporuna önemli katkılarının olacağına inandığımız iki ayrı yapıyı, devletimizin büyük masraflar yaparak hazırlamış olduğu bu imkânlar artık ilimizde bulunan bütün insanların, kadın erkek, yaşlı genç herkesin hizmetinde. Dileriz ki kısa zamanda diğer eksikleri de tamamlanır. Hizmete açılmış olur.” dedi.

TESİS HAFTANIN 6 GÜNÜ HİZMETTE

Bilecik Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerde, yapımı tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzun maliyetinin 3.964.000,00TL olduğu belirtildi. 500 seyirci kapasitesi olan yarı olimpik havuzda soyunma odaları, 160 adet malzeme dolabı, çocuk havuzu, engelliler için seyirci yeri, asansör, soyunma odaları, duşlar ve tuvaletlerde mevcut bulunuyor. Yarı olimpik havuzun hizmete girdiğinde çocuk ve gençlere, büyük bay ve büyük bayanlara olmak üzere haftanın 6 günü belli saatlerde program dâhilinde yüzme kursu ve çalışmaları yapılacağı öğrenildi. 

2000 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu standart ana salonu 4 antrenman salonu, 6 adet soyunma odası, 4 adet hakem odası, idareci odaları, protokol odası, basın ve toplantı odaları ayrıca engelli asansörü ve tuvaletleri de mevcut bulunduğu bildirildi. İlimize büyük katkı sağlayacak olan yüzme havuzunun ve spor salonu kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim