İnsan Kaynakları Platformu (İK11) Kurucusu Burhan Saltan, 11 aydır faaliyet gösteren İK Platformu’nun derneğe dönüştürme çalışmalarının olduğunu ifade ederek 2016 yılı başında dernek olarak faaliyet gösterebileceklerini söyledi.

Bilecik İnsan kaynakları Platformu (İK11) üyeleri iftarda bir araya geldi. Gölpark Subaşı Restaurant’ta düzenlenen programa; Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, İnsan Kaynakları yetkilileri katıldı. İftar sonrası yaptığı konuşmada İK11 Platformu olarak 11 ay önce kurulduklarını belirten Demisaş İnsan Kaynakları Müdürü ve Bilecik İnsan Kaynakları Platformu (İK11) Kurucusu Burhan Saltan, platform olarak ilk Ramazan ayı yaşadıklarını bunu da iftar programı ile taçlandırdıklarını söyledi. Bilecik’te ve Bozüyük’te yoğun bir insan kaynakları faaliyeti yürüttüklerini kaydeden Saltuk, yaklaşık 80 firmanın insan kaynakları sorumlusu ile çalıştıklarını ifade etti. Saltuk, konuşmasında şunları aktardı:

 “Bilecik’e 11 ay önce geldim. En büyük hedeflerimden birisi Bilecik ve Bozüyük’te bulunan sanayi kuruluşlarının insan kaynaklarının yöneticilerini bir araya getirerek, bu konuda çok büyük eksiğimiz olan insan kaynakları platformunu oluşturmaktı. Mühendislerin, mimarların, doktorların, herkesin bir derneği varken insan kaynaklarının neden olmasın diye düşündük. Dolayısıyla Bilecik’teki bu eksikliği bir yerde gidermiş olduk. Aşağı yukarı 5-6 toplantımız oldu. Toplantımız kapsamında mesleğimizle alakalı tüm çalışanları ilgilendiren eğitim organizasyonlarını yaparak, yasalar doğrultusunda iş yerlerinin yasal prosedürleri içerisinde çalışmasını sağlamayı amaçladık.

İnsan kaynakları olarak çalışanlarımızın eğitim ihtiyaçlarını hep birlikte platform olarak gidermek ve insan kaynaklarının sorunlarını çözmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki insan kaynakları işyerlerinin ilk giriş ve son çıkış kapısıdır. Elemanları seçen bizleriz. Elemanları yetiştiren bizleriz. Anlaşmazlık durumunda hiç istemediğimiz bir şekilde de işten elemanları çıkartan bizleriz. Bizim en kötü tarafımız da bu ama bütün meslektaşlarımızla çalışanların işyerlerini içselleştirmeleri amacıyla çok büyük çalışmalar yürütüyoruz.”

Editör: TE Bilişim