Döviz kurundaki dalgalanmalar, daha doğrusu spekülatif artış karşısında milletimizin verdiği tepki gerçekten takdire şayan.. Değerli dostum, Üstadım Akın Atakan’ın ifadesinde belirttiği üzere kibrit kutusu büyüklüğünde “acil durumlarda kırınız” modundaki cam içindeki VATANSEVERLİK duygularının yeniden depreşmesi de gurur verici. (Bu benzetmenin açıklaması nedir? Sıkışınca, bir karşı tepki görünce hatırlanan, depreşen, yükselen vatanseverlik/ulusalcılık/milliyetçilik duygularını sembolize ediyor) Halbuki ürettiği kaliteli ÜRÜN, yetiştirdiği ÖĞRENCİ, temiz tuttuğu-kirletmediği ÇEVRE, icat ettiği TEKNOLOJİ, çalmadığı TERAZİ, boşa geçirmediği, çalışarak geçirdiği ZAMAN’la birlikte İNANÇ da birleşince, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın da belirttiği üzere tüm bunların harmanlandığı KARARLILIK’la ancak Vatan Sevgisi dediğimiz duyguda SÜREKLİLİK sağlanabilir. Bunun dışında sadece CAMI KIRINIZ’dan başka bir şey değil bugün sosyal medyada yapılan açıklamalar, paylaşımlar..
İtalya Apo’yu misafir ettiğinde İtalya Başbakanı için “Dallama Dalema” sloganlarını hatırlıyorum yıllar öncesinde, Fransa’nın açıklamaları sonrası Peugeot arabasını yakanları, Hollanda’ya karşı Portakal kasalarını boşaltanları vs vs..
Hepsi hikaye..
Yani boşuna dolar yakmayın, bir anlamı yok.
Sadece gidip bozdurun.. Yeter..
Ulusal para değeri üstünden muhaliflerin, iktidara ya da Cumhurbaşkanı’na karşı KIRILGANLIK ipine sarılarak geyik yapmaları, saldırmaları da ayrı bir komedi ama bindiği dalı kesen Nasreddin Hoca’nın torunlarıyız sonuçta, onu da normal karşılamak lazım...
Ancak, tam olarak bugünkü durum ülkenin ekonomik verileri ile çelişkili aslında. Dünya ve ülkemiz tarihinde daha önce defalarca benzer büyük spekülatif hareketler görüldü.
Ama bu sefer Spekülatör; Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı Trump ve onun ekibi olunca işler biraz değişiyor. Makro verilerde bu kadar büyük bir etkiye neden olabilecek ölçüde bir sorun yok. Ülkeden yüklü miktarda toplu bir para çıkışı da yok. Bugünkü tablonun tek bir açıklaması var. SALDIRI..
Bu denli büyük bir saldırı dünya tarihinde bir ilk aslında. Buradan tam net göremeyen arkadaşlar için söylüyorum, bu rüzgar yakında Avrupa’yı da sallamaya başlar, ki onlar bunun farkındalar. Özellikle Yunanistan, Portekiz, İspanya ve İtalya’nın yanında Almanya’nın da bu AÇ KÖPEK’Lerin saldırısından korkusu nedeniyle aldığı Finansal önlemlerin başka bir açıklaması olamaz..
Neyse, bu kadar yorumdan sonra.. Çözüm?
Paradan para kazanmaya karşı önlem alın yeter.
Ertesi gün süt-liman olur her şey.

Editör: TE Bilişim