Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan II. Öğrenme Şenliği oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

İlk program Cumhuriyet meydanından, kapalı pazara kadar Söğüt Mehteran Takımı’nın eşliğinde yürünmesi ile başladı. Kapalı pazarda devam eden program çeşitli etkinlikler ile devam etti.

Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Ritim Grubu’nun gösterisi bolca alkış alırken, Halk Eğitim Merkezi Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterisi, Pelitözü İlkokul öğrencilerinin işaret dili gösterisi ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin sergilediği performans izleyicilerden tam not aldı. Program stantların gezilmesi ve Kızılay Şubesi’nin dağıttı pilav ikramı ile son buldu.

Şenlikte Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Vali Süleyman Elban birer konuşma gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı Yağcı, “eğitime bir nebzede katkımız oluyorsa bununla mutluluk duyarız” dediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ne mutlu ki bizlere eğitimi ve öğrenimi bir şenlik ortamı içerisinde gerçekleştiriyoruz. İlimiz çocuğuyla, genciyle büyüğüyle, yaşlısıyla ele ele, gönül gönüle vererek devletimizin önderliğinde her gün değişiyor ve gelişiyor. Bunun içerisinde en büyük rol geleceğimizin teminatı gençlerimiz. Onları bugüne ve geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında hep birlikte çaba gösteriyoruz. Tabi bunun en önemli noktası eğitim ve öğrenim. Bu konuda o yüzden tüm eğitimiz camiamıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum.

Onlarla gurur duyuyoruz. Çünkü geleceğimiz onlara emanet. Bizler Bilecik Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz ilk andan itibaren her zaman gençlerimizin, çocuklarımızın yanında olduk ve onlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. Eğitime bir nebzede katkımız oluyorsa kendimizi bu noktada mutlu akdederiz. Değerli kardeşlerim inşallah bu öğrenim şenliği güzel bir şekilde başladığı gibi, güzellikler içerinde sonuçlanır. İnşallah gelecek yıllarda da büyük bir heyecanla da devam eder. Hep dediğim gibi daha iyiye daha güzele diyorum ve şenliğimiz hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Vali Süleyman Elban da, “bugün artık 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son günlerine geldik. Hem öğrencilerimiz olarak hem de öğretmenlerimiz olarak herkese artık belli bir yorgunluk geldi. Ama bu yorgunluk burada da devam etmesin. Ben bu organizasyona katkıda bulunan eğitim camiasına ve el emekleriyle katkıda bulunan öğrencilerimize, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ilimiz için, eğitim camiamız için ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, yavrularımız için bu organizasyon inşallah hayırlara vesile olur bu diyorum ve hepinize teşekkür ederken, saygılar sunuyorum” dedi.













Editör: TE Bilişim