Bilecik Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği taşınmaz dükkânların ihalesinde bazılarının iptal edildiği, bazılarının da alıcılarının sözleşmeye gelmediği ve teminatı yaktıkları öğrenildi.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nin 70 adet taşınmaz dükkânı ihaleye çıkarılmıştı. Kıran kırana geçen ihalelerde bazı dükkânların kira rakamlarının oldukça yükseldiği gözlenmişti.

Yapılan ihalelerden sonra bazı dükkânları kiralayan alıcıların sözleşme yapmaya gelmeyerek teminatları yaktıkları, bazı dükkânları ise Belediye’nin kira bedeli yüksek rakamlara çıktığı ve işletmelerde sorun yaşanabileceği gerekçesi ile iptal edildiği öğrenildi.

İptal edilen ve yeniden ihaleye çıkması beklenen bu yerlerden bilindiği gibi çok yüksek rakamlarda ihale edilen mevcut Otogar Çay Bahçesi, Büfe, 228 Restaurant Çay Bahçesi ve İl Özel İdare arkasındaki Kaktüs Cafe’yi ihalede kiralayan kişilerin sözleşme yapmaya gelmediği ve teminatları yaktığı öğrenildi.

Otogar ikinci katındaki Cafeterya ve Kent Ormanı piknik alanı yerlerinde kira bedellerinin çok olduğu ve işletmede sıkıntı yaşanabileceği düşüncesi ile Belediye tarafından sözleşmelerinin imzalanmadığı da gelen bilgiler arasında.

Belediye tarafından sözleşmesi imzalanmayan ve sözleşmeye gelmeyerek teminatı yakılan bu 5 yerin ihalesinin iptal edildiği, Belediye’nin belirleyeceği bir tarihte önümüzdeki günlerde yeniden ihale edileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim