Cafer Elmas

21 Ekim’de yapılan Yenişehir-Bilecik Karayolu ihalesinin üzerinden 2 aylık süre geçmesine rağmen henüz ihaleyi alan firma açıklanmadı.

İnceleme süresi 45 gün olan ihalenin yapılmasının üzerinden 55 gün geçmesine rağmen kazanan firmanın açıklanmaması ve sır gibi saklanması kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. Görüştüğümüz Karayolları yetkilileri, 45 firmanın teklif verdiği ihaleyle ilgili olarak komisyonun çalışmalarına devam ettiğini söylemekle yetiniyorlar.

Bilindiği gibi Ankara’da, Karayolları Genel Müdürlüğünde açık usulle gerçekleştirilen ihalede 45 firma teklif verdi. 188 milyon lira ihale bedelli projenin ihalesinin ardından verilen tekliflerin komisyon tarafından değerlendirileceği ve hangi firmanın kazandığının açıklanacağı söylenmişti. Ne var ki aradan yaklaşık iki ay geçmesine rağmen halen ihaleyi alan firma açıklanmadı.

Bilecik halkı, ilimizin gelişmesine engel olan Yenişehir yolunun ihalesinin karara bağlanması için ilimiz siyasi ve bürokratlarını göreve çağırıyor ve daha önce 17 kez iptal edilen ihalenin bir daha iptal edilmemesini ümit ediyor.

Editör: TE Bilişim