Cafer Elmas
Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Ramazan ayı dolayısıyla siyasi partiler tarafından verilen iftar yemeklerinin amaca uygun verilmeyip bir siyasi şova dönüştürüldüğünü söyledi.
Bozüyük Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Metin Torun'un basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde konuşan CHP Bilecik İl Başkanı Karaahmet, ülke genelinde bin veya iki bin kişiye siyasi şov amaçlı iftar yemekleri verildiğini  bu yüzden CHP olarak iftar yemeklerine sıcak bakmadıklarını belirtti.
Ramazan ayı boyunca değil bir yıl boyunca zor durumda olan insanların temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini belirten CHP Bilecik İl Başkanı Karaahmet, “İftar yemekleri siyasi şova dönüşüyor. Bin veya iki bin kişiye siyasi şov amaçlı yemekler veriliyor.
Benim kendimin şahsi görüşüm. Ramazan ayı boyunca değil, bir yıl boyunca temel ihtiyaçlarının karşılanması lazım.
Temel ihtiyacı karşılanmayan zor durumda olan insanlarımız var.
Bir ayda şova dönüşecek iftarlarla değil, bunu bir yıl boyunca o insana sosyal desteği sağlayarak yapmak zorundadır.
Ramazan ayı münasebetiyle ben sizlere muhalefet veya siyaset anlamında diğer siyasi partileri eleştirir, iktidarı eleştirir anlamında daha fazla konuşmak istemiyorum.
Ben sizleri burada kendi partimizdeki gelişmeleri bir şekilde anlattım.
Ramazan münasebetiyle verilen iftar yemeklerinde siyasilerin, iktidar partisinin temsilcilerinin muhalefet partisine yüklenmesini çekici buluyorum.
Zira içerisinde bulunduğumuz ay itibariyle biz kısır çekişmelerin biteceği, kardeşlik ortamının, olsa bile rekabettin tatlı rekabet içerisinde geçeceği bir dönem özlemiyle sevdasıyla aya girdik ve bu ayın sonuna geliyoruz.
Bu anlamda bu konudaki rahatsızlığımı kamuoyuyla paylaşmak istedim. İftar sofralarında siyasetin bu sofralara malzeme edilmesini iftar sofraların kutsallığına yakıştıramıyorum” dedi.
Seçimlerde en iddialı parti CHP
Yapılan araştırmalarda CHP'nin Bilecik'te 1'inci parti olarak tespit edildiğini ve yerel seçimde başarılı olarak bunu tescil edeceklerini belirten İl Başkanı Av. Çağatay Karahmet, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Bilecik ve Türkiye genelinde diğer partilerden daha erken olmak üzere seçim takvimi açıklandı.
Bizlerin elbette bu konuda il yönetimi olarak ve ilçelerimizdeki yönetici arkadaşlarımızı bu anlamda güzel ve hoş bir şekilde önümüzdeki seçimi geçirmek ve değerlendirmek üzere çabalarımızı fazlalaştı. 
İlçelerimizde, beldelerimizde gerek il genel meclisi gerek belediye meclisi gerekse belediye başkanlığı açısından başvuruları kabul etmeye başladık.
Şunu da mutlulukla keyifle söylüyorum. Ciddi anlam-da ilçelerimizde, beldelerimizde aday adaylarımız çoğunluğu fazla.
Bu bağlamda geçtiğimiz hafta adayların belirlenmesi süreçte genel merkezimizin bize belirleyeceği yöntemi uygulayacağız.
Ancak elbette biz bir an önce aday adaylarımızı, adayımızı belirlemek konusunda girişimlerimiz olacaktır.
Geçtiğimiz günler içerisinde Dodurga Beldemizde ilk çalışmamızı yaptık.
Tabi Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de siyasi partiler arasında, parti içerisinde demokrasiyi yaşatan, parti içerisinde demokrasiyi önemseyen tabanına güvenen, tabanın sesini dinleyen ve her süreçte demokrasiye işlendik kazandıran siyasi yapıdır.
Bu anlamda biz Dodurga'da halka danıştık, görüşmeler yaptık.
Partimizde bugüne kadar ciddi kademelerde bulunmuş, ciddi anlamda parti emekçisi olan halkla bütünleşmesi kolay olan bir ağabeyimizi Bilecik'te ilk olarak aday yaptık.
Amacımız birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bize gelen genelge doğrultusunda adaylarımızı belirlemektir.
Bu şekil çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu net olarak söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik'te yerel seçimde başarılı olacaktır. Bunu gönül rahatlıyla  söylüyorum.
Geçtiğimiz günlerde yapılan kamuoyunu araştırmasında da Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik'te 1'inci parti olduğu Türkiye çapında yapılan araştırmayla tespit edilmiştir.
Bizde inşallah önümüzdeki günlerde tescil edeceğiz. Yani Bilecik'te yerel seçimlerde başarılı olarak bunu tescil edeceğiz.
Daha önceki yıllarda yakaladığımız ruhu, yerel seçimlerdeki başarımızı bu dönemde de gerçekleştireceğimizi umuyorum.
Bunu açıkça söylüyorum bizim bütün örgütlerimiz seçime hazırdır.
Bilecik halkının desteğiyle biz bu siyasi yapıdan, bu iktidardan kurtulacağız. Biz en geniş çaplı halk ve partimiz nazarında seçimi alacak adayımızı belirleyeceğiz.
Bu konuda genel merkezimiz bize bir takım yöntem belirlemesi olacaktır. Biz aday çıkartmayacağız.
Biz seçimi alacağız. Yani bizim geldiğimiz nokta adaylar üzerinde tartışma değildir, bizim üstlendiğimiz nokta seçimdir” dedi.
Editör: TE Bilişim