Beşir Derneği Bilecik İl Temsilciliği İdlib’e yönelik gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetleri kapsamında bir Tır dolusu un ihtiyacını bölgeye gönderdi.

“Bizler her zaman mazlumların yanında olduk”

Suriye’de devam eden iç savaş sonrası milyonlarca Suriyeliye gerek kamu kurumları ile gerekse de Sivil Toplum Kuruluşları ile yardım kampanyaları ülke çapında sürdürülürken, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen uğurlama töreni kapsamında konuşma gerçekleştiren Vali Bilal Şentürk, millet olarak her zaman mazlumun yanında olduklarını vurgulayarak, İdlib bölgesine gönderilen yardım için, “millet olarak biz her zaman mazlumların yanında olduk tarih boyunca bundan sonra da olacağız. Bizlerde muhtelif afetler yaşadık Elazığ’da deprem, Van’da çığ afeti yaşadık ama bizim bu birlik ve kardeşliğimiz kendi yaralarımızı, hem de bütün mazlumların yaralarını sarmaya yetecek kadar güçlüdür. Önemli olan ekmeğimizin her lokmasını paylaştığımız zaman soframızdan aslında bir şeylerin eksilmediğini görüyoruz.

“Yaraları sarma noktasında güzel örnekler ortaya koyduk”

Cumhurbaşkanlığımızın başlattığı kampanya ile Sivil Toplum Örgütleriyle de işbirliği içerisinde koordine edilerek hem kendi yaralarımızı hem de yakın coğrafyamızdaki yaraları sarma noktasında güzel örnekler ortaya koyduk. Bilecik olarak hakikaten güzel bir yardım kampanyası düzenledik. Burada şu anda çok önemli bir miktarda un hazırlandı ve bir haftalık ihtiyacı karşılayacak şekilde İdlib’e gönderiliyor. Emeği geçen ve bu hayra vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim