İlimize değer kazandıran en güzel yapılardan biri olan Kayı Plaza bu sene içerisinde açılacak olan birçok işyeri ile ilimizin değerini artıracak. İlimizin en önemli iş merkezlerinden olan Kayı Plaza sahibi Cevdet Yüce açılacak iş-yerleri hakkında bilgi verdi.


İcra Dairesi'nin de Kayı Plaza'ya taşınacağını belirten Yüce, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Kayı Plaza Bilecik'in en önemli iş merkezlerinden birtanesi gerçekten. Son teknolojiye göre ve herşey günümüzün şartlarına uygun olarak yapıldı. Ancak maalesef geçen sene bu krizler yüzünden istediğimiz raveti göremedik, ama son zamanlarda bizim de çalışmalarımız var, Etraftan da bir takım teveccühler var. Mesela icra daireleri ile anlaştık buraya geliyorlar. Artık şehrin merkezinde oluyor icra daireleri, eminimki herkese daha yakın noktada olacak ve biz bu sene Kayı Plaza'nın daha fazla ilgi göreceği konusunda ümitliyiz.

Bizim Kayı Plaza'daki sıkıntılarımız aslında Bilecik'in sıkıntıları. Bizim bir kiralama ajansımız var, büyük markalarla görüşüyolar, ancak firmalar Bilecik'i potansiyel olarak verimli görmüyorlar. Firmalar o yüzden buraya gelmekte ayak sürüyorlar ama çalışmalarımız devam ediyor. Mutlaka büyük markalardan bir ya da iki tanesi gelecek. Zaten bildiğiniz gibi yiyecek içecek katımızda bir kafe açıldı, gayet güzel işleri, devam ediyor, birkaç görüşmeleri daha var arkadaşlarımızın, yani biz Kayı Plaza için değil, bir anlamda Bilecik için uğraşıyoruz. Bilecik'e daha güzel markalar gelsin, Bilecikli buradan Bursa'ya, Bozüyük'e, Eskişehir'e gitmesin diye uğraşıyoruz, çabalarımız bu yönde.


Kayı Plaza'nın artık Bilecik'e fazla gelmemesi lazım. Diğer  şehirlerimiz anormal bir şekilde kalkındılar. Bilecik de hakettiği yerde değil aslında. Bilecik daha güzel eserlere layık, ancak bunu konjonktür meselesi olarak düşünüyorum. Yani zamanla belki piyasalar, belki şartlar ama eminim ki mutlaka Bilecik te hakettiği yere gelecek. Burada da yine çok düzgün markalar, çok düzgün firmalar Bilecik'i tercih edecekler diye düşünüyorum. Ben Bilecik'in sanayisinin kurulmadığı zamanı da biliyorum. İkinci sanayinin açıldığı zamanları da biliyorum. O zaman buraya büyük firmalardan epeyce ilgi vardı. Bir kısmı geldi, bir kısmı ekonomik sıkıntıdan dolayı gelemediler.  Ama inşallah olacak diye düşünüyorum, çünkü her geçen gün Bilecik gelişiyor, hızlı tren de geliyor, hele şimdi Bursa, Yenişehir Bilecik'in devereye girmesi, inşaatlar devam ediyor, hızlı tren Bursa-Bilecik devreye girecek. Bilecik birkaç yıl içerisinde bence, hakettiği yere gelecek. O zaman Kayı Plaza bile az gelecek Bilecik'e.

Kayı Plaza Bilecik'te ilk. Artık bina yapılırken önümüzdeki 50 yılı düşünmek zorundayız. Dolayısıyla 50 yıl sonranın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şartlarda yapılması gerekiyor. Teknoloji hergün değişiyor, yani teknolojinin, inşaat sektörünün geldiği noktada Bilecik'te de bunun mutlaka örneklerinin olması lazım diye düşündük, burayı o sebeple yaptık. Ancak şu anda Bilecik'e tekrar yapılabilecek öyle cazip bir projemiz yok, ama ilerde olabilirse, tabi düşünebiliriz.

Ben Bileciklilerin Kayı Plaza'ya sahip çıkmalarını istiyorum, Kayı Plaza çünkü Bilecik'in malı artık bundan sonra. Bilecik Kayı Plaza'ya ne kadar sahip çıkarlarsa o kadar daha gelişir diye düşünüyorum.

Birçok büyük firmalar Bilecik'i potansiyel olarak, nüfüus olarak daha az görüyor, ama arkadaşlarımız çalışıyorlar, özellikle birkaç markayla, şu anda tam netleşmediği için söylemiyorum ama, görüşmeleri devam ediyor. İnşallah yakın bir gelecekte çözülecek.”

Editör: TE Bilişim