İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik’teki bazı billboardlardaki ‘İstanbul Sözleşmesi’ ile ilgili yeralan ifadeler nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, geçtiğimiz gece yapmış olduğu paylaşımda billboardlar üzerindeki ifadelere yönelik yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Başkan Yıldırım, billboardların üzerinde yazan ifadelere yönelik, “bizim polisimizin eli vatan hainleri ve teröristler dışında kimseye kalkmaz, öğretmenlerimiz de yavrularımıza kıyamaz. Toplumun güvenliğini sağlayan, canı pahasına bizleri koruyan polisimizi ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” dediği öğretmenlerimizi kimlere karşı kışkırtmaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz.

Derhal toplumu ayrıştıran öğretmenlerimizi ve polisimizi aşağılayan, hedef gösteren bir billboardları kaldırmaya ve Emniyet güçlerimiz ile öğretmenlerimiz başta olmak üzere kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.

Kendi partinizdeki kadınlara yapılan taviz ve tecavüzler hakkında bir kalem dahi etmezken bu nasıl bir saygısızlık ve aymazlıktır!” dedi.

Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından başlatılan soruşturmaya ilişkin yapmış olduğu paylaşımda, “toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, öğretmenlerimizi ve polisimizi zan altında bırakan Bilecik'teki billboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır. Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan Belediye Başkanı Semih Şahin’in bugün konuya ilişkin basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim