İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Bilecik’e gelerek birim müdürleri ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından basına konuşan Çataklı, İçişleri Bakanlığı olarak vatandaşları doğrudan ilgilendiren, onların günlük hayatına dokunan çok önemli bir faaliyet alanları olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Çataklı, Bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların illerdeki gözetiminden bahsetti. Diğer yandan Çataklı, ilde bulunan yetkililerin görüşlerini ve düşüncelerini doğrudan yüzyüze almak, varsa onların iyi uygulama örneklerini tespit edip ülke çapında yayılmasını sağlayarak alınması gereken ilave tedbirler varsa onları mahallinde değerlendirmek üzere bir izleme, değerlendirme sistemi yürüttüklerini belirtti.

Çataklı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bakanlık olarak yoğun bir çaba ve gayret içindeyiz

“Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı olarak başta emniyet asayiş işleri olmak üzere terörle mücadele, trafik, uyuştucu, göç, afet ve acil durumlar gibi vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren, onların günlük hayatına doğrudan dokunan çok önemli bir faaliyet alanımız var.  Bakanlık olarak yoğun bir çaba, gayret içindeyiz ve yürüttüğümüz bu hizmetleri olabildiğince hızlı, verimli, etkili, vatandaşın katılımını da sağlayarak yürütmek gibi temel bir amacımızda var.

İşte bu hizmetlerimizin yürütülmesiyle ilgili illerimizde durumu bir gözetmek, gerek Ankara’dan illerimize yönelik olarak  iletilmesi gereken mesajları yerinde iletmek, mahallinde ki arkadaşlarımızın görüşlerini, düşüncelerini doğrudan yüzyüze almak, varsa onların iyi uygulama örneklerini tespit edip ülke çapında yayılmasını sağlamak, alınması gereken ilave tedbirler varsa onları mahallinde değerlendirmek üzere bir izleme, değerlendirme sistemimiz var Bakanlık olarak. Birinci aşamasında bütün illlerimizi tamamlamış idik, bu yıl bunun ikinci aşamasına başlamıştık ikinci aşamada sistem şöyle çalışıyor; Bakan Yardımcısı başlığında merkez birimlerinden bir heyet illerimize geliyorlar. Önce birinci gün genel olarak ilgili birimlerde değerlendirme yapıldıktan sonra ikinci gün toplu bir değerlendirme arkasından da ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriye işadamlarımızın, işdünyamızın temsilcileriyle gerektiğinde okul aile birliğinden katılan arkadaşlarımızla yürüttüğümüz faaliyetlerin onlara nasıl yansıdığı, onların değerlendirmelerinin ne olduğunu almak şeklinde bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bugün bu sebeple Bilecik ilimize geldik, esasen arkadaşlarımız dün gelmişti bir boy çalışmışlardı.

“Vakit oldukça evlerinde, işyerlerinde ziyaretler yapmaya çalışacağız

Bugün sabah önce sayın Valimizi ziyaret ettik, genel görüş alışverişinde bulunduk. Sonra ildeki yönetici arkadaşlarımızla, merkezden gelen heyetimizi biraraya getirerek Bakanlığımızın yürüttüğü hizmetler ile ilgili bir değerlendirme yaptık, öğleden sonra da az önce bahsettiğim sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile bir çalışma yapacağız. Yürüttüğümüz çalışmalarımızdaki faaliyetler, onların gözünde nasıl, onların değerlendirmelerinin nasıl olduğunu almak maksatlı vakit oldukça evlerinde, işyerlerinde ziyaret etmek gibi bir çabamızda imkan olursa olacak.

“Konuşarak değil de daha çok dinleyerek değerlendirme yapmaya çalışıyoruz”

Bazı şehit aileleri ve gazilerimizi de ziyaret edeceğiz, böylece genel bir değerlendirme yaptıktan sonra da çalışmamızı tamamlayacağız. Amacımız yaptığımız çalışmaların mahallinde nasıl yansıdığı, ilave nasıl bir tedbir almamız gerektiği, var mı bir eksikliğimiz, aksaklığımız, vatandaş bunu nasıl değerlendiriyor? Biraz empati yaparak, biz onları konuşarak değil de daha çok dinleyerek değerlendirme yapmaya çalışıyoruz, iyi gördük ilimizi, arkadaşlarımız heyecanla görevlerinin başındalar, inşallah bu ziyaret hayırlı sonuçlar doğurur.”

Editör: TE Bilişim