Aday Adayı, İstanbul Bilecikliler Derneği’nden tanınan İbrahim Yılmam ise konuşmasında “Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Lideri bir insanın arkasında yürümekteyiz. Onun için biz buralara sadece onun izlerini devam ettirmek için buralardayız. Ne koltuk sevdamız var, nede rant kavgamız var. Biz buraya gelirken şunu düşündük. Ben İstanbul Bilecikliler Dernek başkanı oldum ama Bilecik Deresakarya köyünden çıkan bir babanın oğluyum. Bilecik’e neden daha önce buraya gelmedim diye öncelikle sizden özür diliyorum. İbrahim Yılmam’ı yolda gelirken hiç kimse tanımıyor. Kim, Nerden gelmiş, niye gelmiş bir sürü sorularla karşılaşıyoruz. Ama tabi bu yol kutlu bir yol, bu yol bize örnek bir liderin yolu. Onun için ben kimseye kırgın dargın olamam. Çünkü Ak Parti teşkilatı bizim evimiz, biz bu geminin içindeyiz. Haksızlığa hiç tahammülüm yoktur. Ne olursa olsun Biz Bilecikliyiz, suyumuz burada, toprağımız burada, atamız burada. Hafta sonu buradayız, geceleri geliyoruz.
  ”diyerek daha sonra kendisinden de bahsetti.

Yılmam, “Bilecikli olarak Bilecik’i niye tanımadınız” diye soranlara ise şöyle cevap verdi. “Bilecikliler Derneği 1999 yılında seçimle  Dernek başkanı oldum. O günden bu güne kadar Bilecikliler derneğini 630 kişiyken 3720 kişi üye çıkardık. İstanbul’da 350 Bin Ak Parti İl teşkilatından aldığımız Bilecikli rakamı var. Hepsine ulaşacağız buradan gitsek de gitmesek de onların atası burada, yurdu burası. Büyüklerimizden öğrendiğimiz kadarıyla yapacağımız ilk şey, Osmanlı’nın kurulduğu yere İstanbul’da yaşatmak oldu” dedi.  Bu düşünceyi yaşatmak için İstanbul’da  Ertuğrulgaziyi anma şenlikleri yaptıklarını anlattı. Destek verdiği için de Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Yılmam, “Gelinen nokta burada siyaset, herkes bir şey söylüyor. Biz burada eldivensiz konuşuyoruz. Eldivenimiz hiç olmaması lazım. Biz burada eleştirmezsek, hiçbir şey demezsek meydana çıkıp konuşursak, Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu partiye ihanet etmiş oluruz. 1999 yılında ben MHP meclis üyesi adayıydım. Ülkücü hareket içinde bulundum  ama Ak Parti 10 yıl içerisinde hiç kimse yoktu, şuanda evrensel bir parti. Herkesi kucaklıyor. Şartlar ne olursa olsun, dönmekte yok. Birliğimizi bozmayacak, korkmayacak, bayrağımızı da karartmayacak, gönümüzden vatan sevgisini, yüreğimizden de insan sevgisini eksik etmeyeceğiz. Benim sizden ricam, anama süt, vatana can, sizlere de vefa borcum olabilir. Biz teşkilatta hangi görev verilirse orada bayrak direği olmaya razıyız.”dedi.

Editör: TE Bilişim