Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilecik İl Müdürlüğü sorumluğunda faaliyetlerini yürüten huzurevinde kalmakta olan (19) yaşlı ve bakıma muhtaç erkek vatandaş tarafından, hasta bakıcıları ve sağlık personeli nezaretinde, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığına ziyaret gerçekleşti.



Ziyaret kapsamında, huzurevinden alınan vatandaşlar kışla içinde gezi ve tanıtım yapılmış, müteakiben erbaş ve erler ile birlikte öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Askeri Gazino Müdürlüğünde ikramda bulunulurken, müteakiben huzurevi sakinleri ikamet adreslerine geri bırakıldı.


Faaliyete katılan huzurevi sakinleri tarafından; yapılan organizasyonun kendilerini çok mutlu ettiği, erler ile görüşüp birlikte yemek yiyerek eski günlerini hatırladıkları, çoğunun askerliği 24 ay yaptığı, şimdilerde ise askerliğin 12 aya indiği, o zamanki şartlara göre şimdiki imkanların çok geliştiğini gördükleri belirtti. Kendilerine bu imkanı sağlayan Garnizon Komutanı Tuğgeneral H. Zafer Koç'a minnettar olduklarını ifade ettiler. Garnizon Komutanı Tuğgeneral H. Zafer Koç da; huzurevi sakinlerini kışlada görmekten mutluluk duyduklarını, yaşlılarla her daim birlikte olduklarını, herkesin bir gün yaşlanacağını, bu nedenle yaşlıları hiç unutmamak sürekli hatırlamak gerektiğini belirterek, onları yalnız bırakmamanın önemli olduğunu ve bu faaliyetin planlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.




Editör: TE Bilişim