Hasan Güner
Açılışa CHP Bilecik Milletvekili Adayları Yaşar Tüzün ile Çağatay Karaahmet’in yanı sıra CHP Grup Başkan Vekilliği yapan 23. Dönem Ankara Milletvekili ve Ankara Baro Başkanı Hakkı Suha Okay, Meclis İdare Amirlerinden 22. Dönem Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, 23. Dönem Balıkesir Milletvekili Orhan Sür, 22. Dönem Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, çok sayıda partili ve Söğütlü vatandaş katıldı.
Açılış konuşması için kürsüye gelen Söğüt İlçe Başkanı İsmet Tunca, “7 Haziran’da haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Sizlerle hep beraber omuz omuza birlikte başaracağız. Hep birlikte kavga ve dövüşle değil, türkülerle yaşayacağımız bir Türkiye için gelin hep beraber çalışalım çabalayalım ve başaralım.” dedi.
“BİLECİK İKİ YAPACAK”
Tunca’nın ardından katılımcılara hitap eden 23. Dönem Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, “Yaşanacak bir Türkiye için, geleceği birlikte kurmak için bir aradayız. İnanıyorum ki kuruluşun şehri Söğüt’ten kurtuluşun mücadelesini başlatacağız. Bu AKP iktidarından hep birlikte kurtulacağız. Böylesine değerli iki tane milletvekili adayınız varken, dilerim 8 Haziran’da ikisi birden Ankara’da olacak.
Sevgili Yaşar Tüzün ile birlikte parlamentoda çalıştım. Hem genç hem deneyimli. Hem Söğüt için hem Cumhuriyet Halk Partisi için Yaşar Tüzün’e parlamentoda ihtiyaç var. Ama benim meslektaşım avukat, babası da meslektaşımdı, bir adayımız daha var. Çağatay Karaahmet de çok değerli bir arkadaşımız. İnanıyorum ki bu sefer Bilecik iki yapacak iki. Bilecik iki yapacak, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak.” dedi.
“İKTİDARI KUCAKLAYACAĞIZ”
Ardından konuşan Milletvekili Adayı Çağatay Karaahmet, 7 Haziran genel seçimlerinin son viraj olduğunu ifade ederek,  “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, Söğüt ve Bilecik’in içinde bulunduğu durum ortada. AKP’ye git deme zamanı. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara susamış, geliyor. Biz 8 Haziran sabahında iktidarı kucaklayacağız. Hiç şüpheniz olmasın.
Bilecik geçtiğimiz 4 yıllık dönemde, 2011’den 2015’e kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilinin olmamasının sıkıntısını yaşadı. Türkiye 12-13 yıldır bu ceberrut iktidarla beraber Cumhuriyet Halk Partisi’nin eksikliğini yaşıyor. Memurun, işçinin, çiftçinin halini beraber görmüyor muyuz? Bakın, yavaş yavaş geldiler Türkiye’de iktidarı aldılar. Yalanlarla, dolanlarla geldiler. Bu halkı kandırdılar. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, ülkeyi yolsuzluk batağına sürüklediler. Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler, ülkeyi yasaklar ülkesi haline getirdiler. Yoksullukla mücadele edeceğiz dediler, arkadaşlar borçsuz var mı aranızda? İşte biz bunların hepsinin çözümünü bulduk. Halktan yana halk için projeler ürettik.” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün ise şunları söyledi:
“Sizler Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu Türk milletinin makus talihinin yenildiği bu kutsal topraklarda yaşıyorsunuz. Hepiniz birer Osmanlı çocuğu olduğu kadar aydın, çağdaş, demokrat bir şekilde hepiniz Cumhuriyet çocuğusunuz.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak artık insan odaklı, iktidar odaklı, halkımızın, emeklimizin, memurumuzun, gençlerimizin, kadınlarımızın, işsiz olan dostlarımızın, herkesin, 75 milyon bu ülke topraklarında yaşayan vatandaşımızın sorunlarını çözebilmek adına projelerimizi gerçekleştirdik.
Söğüt’ün sorunlarını biliyoruz. Maalesef bu iktidarlar tarafından özellikle merkezi iktidarlar tarafından yerel iktidarlar tarafından hep mağduriyete uğratılmıştır. Söğüt gelişmesi gereken büyümesi gereken bir yer iken göç alması gereken bir kent iken, maalesef küçülen ve göç veren bir kent durumuna gelmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir, başka bir devlet yoktur. Bugüne kadar 62 tane hükümet gelmiş, geçmiş, 7 Haziran’dan sonra 63. Hükümet kurulacak. Sosyal Yardımlaşma Vakfı adı altında yapılan yardımlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yardımlarıdır. Bu devleti hangi iktidar partisi yönetirse yönetsin bu yardımları yapmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hepimizin ortak tapusudur. Bu tapuda 75 milyon vatandaşımızın hakkı vardır ve bu tapunun 5. Maddesi devletin temel amaç ve görevlerinde der ki; insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya devlet mecburdur, bunun için çalışacaktır. Dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yapılan yardımları AKP iktidarı yapmamaktadır. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu yapmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu anayasada yazılı maddeye bağlı olarak, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yapacağımız yardımlarla birlikte yoksul vatandaşlarımızı aile sigortası kapsamı içerisine alıp, o ailedeki kadının hesabına aylık 720 TL maaş yatırmaya söz veriyoruz.”
Editör: TE Bilişim