Korkmaz  Kesik

       İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın önceki gün sıcak asfalt plenti açılış töreninde siyasilere taş çıkarırcasına yaptığı konuşmalarla şaşkınlık yarattı.

Yapılan hizmetleri siyasetçi edasıyla anlatan Nalbant, hükümeti överken, “AK Parti’nin 3. Sıra Milletvekili adayı mı acaba?” esprisini beraberinde getirdi.

Halis Nalbant, bir memur olmasına rağmen, konuşmasında “Ödenek gönderen hükümetimize, ilimizdeki yatırımlarını özellikle idaremiz eliyle gerçekleştiren bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Güvenlerini boşa çıkarmayacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. Nalbant’ın “Hükümetimiz” diyerek övüp  teşekkür etmesi  manidar bulunurken,  yaptığı konuşma siyasilerin örnek alacağı türden oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın asvalt plenti açılışında yaptığı konuşma şu şekilde:

“Bugün burada köy altyapılarımıza büyük değer katacak bir tesisisin açılışlını yapmak için birlikteyiz. Bu görmüş olduğunuz tesisimiz yaklaşık 2 buçuk Milyon lira gibi bir miktarla iller bankası kredisi ile yapılmıştır. Asfalt plentimiz saatte yaklaşık 160 ton üretim kapasitesine sahip. Günde yaklaşık bir kilometre olmak üzere 6 Milyon Liralık ayda üretim yapabilecek kapasiteye sahiptir.

Bu tesisimiz ile özellikle grup köy yollarımızdan başlamak üzere nüfus yoğunluğu baz alınarak köy yollarımızın sıcak asfaltta buluşması sağlanacaktır. İdaremiz son yıllarda makine parkının tamamını yenilemiştir. İş üretme kapasitesini de ikiye katlamıştır. Eski yıllarda ortalama 100-150 civarında proje üreten idaremiz son yıllarda proje ve iş üretme sayısını 250-300’e çıkarmış durumdadır.

Son 10 yılda KÖYDES uygulamalarıyla susuz ve şebekesiz köyümüz kalmamıştır. 1844 kilometre olan köy yollarımızın 931 kilometresi asfaltla tanışmıştır. Her köyümüze en az bir asfalt yolla ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Nüfusumuzun yüzde 91’inin yaşadığı 291 yerleşim birimimizde kanalizasyon çalışmalarımız bitirilmiştir. Şehirde ne varsa köyde de o imkanları götürelim şeklinde başlayan il genel meclisimizin tasarrufu, çocuk oyun grupları ile devam etmiştir. 101 yerleşim birimimize çocuk oyun grubu yapılmış ve hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur.

657 000 metrekare 177 yerleşim birimimizde kilitli parke taşı meydan düzenlenmesi yapılmış ve sokak sağlıklaştırma projeleri yapılmıştır. Sadece köy alt yapılarında değil hayatın her alanında özel idarenin imzasını görmemiz mümkündür. Mesela eğitim sektöründe ister köyde olsun ister şehirde olsun bütün eğitim tesislerinin, yurtların, pansiyonların altında İl Özel İdaresi’nin imzasını görmeniz mümkündür.

Gençlik ve spor tesislerinde, spor salonlarının, köy statlarının sahalarının, sağlık sektöründe hastanelerin, sağlık ocaklarının, sağlık evlerinin, kültür ve turizm sektöründe kütüphanelerin, halk eğitim merkezlerinin, piknik alanlarının, güvenlik sektöründe ilimizde yapılan pek çok karakolun, atış poligonlarının, mobese sistemlerinin, kent güvenlik sistemlerinin, tarım ve hayvancılık sektöründe göletler, sulama tesisleri, tarım makineleri alımı, tohum ve fidan dağıtımı işlerinde, sanayi ve ticaret sektöründe 6 tane organize sanayi bölgesinin kurulumu ve işletiminde il özel idaresinin hizmetlerini, imzasını görmeniz mümkündür. 

Sadece 2014 yılı kesin hesabımıza baktığımızda Bilecik İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı kesin hesabı 100 milyon liranın üzerinde bir kesin hesapla sonuçlanmıştır. Bu hizmetleri elbette ki idaremizin öz gelirleriyle yapması mümkün değildir. Bu hususta idaremize ödenek gönderen hükümetimize, ilimizdeki yatırımlarını özellikle idaremiz eliyle gerçekleştiren bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Güvenlerini boşa çıkarmayacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bilecik İl Özel İdaresi tüm imkanlarıyla yaz, kış demeden hizmet etmeye, hizmet üretmeye azim ve gayretle devam edecektir. Bu süreçte bize destek olan hükümetimize, sayın Valimize, Mlletvekilimize, Meclis üyelerimize, ilçe kaymakamlarına, köy muhtarlarımıza ve değerli halkımıza çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim