30 Mart seçimlerinde Saadet Partisinden Belediye Başkan Adayı olan seçim sonrasında Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilen Mehmet Turgut, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin savaşa girmesini istemediklerini belirten Turgut, ülkenin kaosa çekilmek istediğini söyledi. Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Turgut’un yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye’nin savaşa girmesini istemiyoruz. Türkiye büyük bir kaosun içine sokulmaya çalışılıyor. Biz Türkiye’nin kara harekâtına katılmasını istemiyoruz.

Amerika’nın, Avrupa’nın, İsrail’in ipiyle kuyuya inilmez. Türkiye gerekçesi ve bahanesi ne olursa olsun NATO merkezli bir koalisyonda kesinlikle yer alamaz almamalıdır.

Çünkü, Amerika ve batı koalisyon ortağı değil ateşin içine sokucağı tahta bir maşa arıyor. Türkiye maşa olmamalıdır, olamaz.

Bölgeyi dizayn için IŞİD’i oluşturan güç ve tezkereyi isteyen güç aynı güçtür.

Daha bir kaç yıllık bir mazisi olan bir örgütün bu kadar çabuk büyümesi, köklü devletlere kafa tutması, bu devletlerin şehirlerini ele geçirmesi çok düşündürücü çok üzücü ve vahim bir durumdur.

''TBMM den çıkan tezkere kararıylada Türkiye, savaşın içine çekilmeye çalışıyor. Böyle bir durumda ülke olarak büyük bir hüsrana uğramamız kaçınılmaz gibi gözükmektedir.

Tekrar söylüyorum hükümet tezkere kararından vazgeçmelidir.

Barbarca katledilenlerin kurtuluşunu Irak’ta bacılarımızın namusunu kirletenlerde aramak ahmaklıktır. Her fırsatta 4 Parmağı havada Adeviye Meydanına selam yollayanlara, İhvan hareketinin En önemli isimlerinden Seyyid Kuttub un şu sözünü hatırlatmak isterim. “Batıdan nefret ediyorum. ABD’den nefret ediyorum. En çok da onların vicdanına sığınan Müslümanlardan nefret ediyorum.”

Editör: TE Bilişim