Ocak ayı Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanlığı’nın talebi üzerine kurulan Hukuk Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bilecik Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantılarında alınan karar doğrultusunda Hukuk ve Çevre Komisyonları’nın kurulması kararlaştırılmış ve Hukuk Komisyonu’nda görev alacakların arasında hukukçunun olmaması meclis üyeleri arasında da bir süre tartışma konusu olmuştu. Belediye Meclisi’nde hiçbir partinin hukukçu üyesinin olmaması neticesinde çözüm olarak komisyonda görev alacaklara dışarıdan bir hukukçunun yardımcı olabileceği hatta bu noktada Belediye hukukçularından yardım alınabileceği görüşü ön plana çıkmıştı.

Aradan geçen süre zarfında Hukuk Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan bodrum zemin bir normal katlı kargil bina ve arsasının Kadın Konuk Evi olarak değerlendirilmesi hususu Hukuk Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda Belediye Meclisi’nde oylamaya sunuldu. Belediye Başkanına ve encümene yetki verilmesi noktasında oylamaya sunulan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim