Korkmaz Kesik

Şişecam Grubu’na bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında yetki ve işkolu belirleme davalarında yeni bilirkişilerin belirlenmesi kararı çıktı. Yeni bilirkişilerden gelecek raporların görüşülüp karara bağlanması için duruşma 12 Nisan tarihine ertelendi.

İlimizde üretim yapan Şişecam Grubu’na bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında devam eden yetki ve işkolu belirleme davasının yedinci duruşması görüldü. Bilecik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşma yeni bilirkişilerin belirlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşma çıkışında basın mensuplarına bilgi veren Kristal İş Sendikası avukatı Abdi Pesok, önceki duruşmada belirlenen bilirkişilerin raporlarının geçersiz olduğunu ve yeni bilirkişilerin belirlenmesi için mahkemenin karar aldığını söyledi. Pesok, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugünkü duruşma 12 Nisan tarihine ertelendi. Ertelenme sebebi Nakara nöbetçi İş mahkemesi vasıtasıyla verilen rapor, mahkemenin ara kararına uygun olmayan nitelikteki bilirkişiler tarafından hazırlanmıştı. Bu isteğimizi mahkeme uygun gördü.  Bizim isteğimiz doğrultusunda yeniden bilirkişiye sevk etti. Bilirkişşyii bu defa İstanbul’dan üniversite mensubu kişiler olarak belirledi.

Bununla ilgili tekrar rapor gelmesini bekliyoruz. Nasıl oluyorsa dosyada olmayan konularla ilgili raporlar geliyor. Celsede de aynısını söyledim, sanki bilirkişi değil müneccim. Karşı tarafın söylemediği konuları oraya yazmış. Yargıtay kararları bunun tersini söylüyor. Sanki peşinen ben burada işvereni haklı bulamacağım demiş. Oturmuş masya buna gerekçe arayarak rapor tanzim etmiş. Bizm tespit ettiğimiz gibi mahkeme de bunu tespit etti ve raporları geçersiz saydı.

Maalesef işveren, işçiler hakkını aramasın istiyor. Burada hukukun dışına çıkarak, suçlayarak, töhmet altında bırakarak hatta mhakemenin hakimini de töhmet altında bırakan beyanlarda bulunuyor.  Sonucu hep birlikte göreceğiz. Biz işçilerimize ve haklılığımıza inanmaktayız. Türkiye Cumhuriyet i hukuk devleti ise ve hukuk işlerse bu davanın sonucu mutlaka işçiler lehine gerçekleşir. Ama böyle değilse yapacak birşeyimiz yok”

 

Editör: TE Bilişim