CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Sungur Turan, seçimlere 1 gün kala Bilecik seçmenine son mesajını yayınladı. Bir önceki seçimlerde yapılan hatalara dikkat çeken Turan, “AKP’yi iktidara taşıyan hataları lütfen yapmayalım” dedi. İşte Dr. Sungur Turan’ın mesajı:

 

Bilecik’in güzel insanları, Değerli Kardeşlerim…

30 Mart 2014 günü yapılacak olan Yerel Yönetimler seçimleri için sandığa gitmemize sayılı gün kaldı.

Seçimler, insanlarımıza, ilimize, ülkemize hayırlı olsun. Sonuçta kazanan Bilecik olsun.

Bu kentte doğan ve yaşayan herkesin ülkemizin, Bilecik’imizin yarınları için doğru olanı yapacağından kuşkum yoktur.

Biliyorum, birçoğunuz şu anda ülkemizde ciddi bir kriz yaşandığını düşünüyorsunuz.  Yine birçoğunuz “Peki, ülkem ve halkım için ben ne yapabilirim?” diye sormaktasınız. Bu sorunun yanıtı çok açık:

Hep beraber, önce sandığa gidecek, demokratik hakkımızı kullanacak sonra görevli olmasak ta yurttaşlık görevi bilip sandıklara sayım sırasında da sahip çıkacağız.

Kimseyi ötekileştirmeden, ‘Kendi çocuğunuza sahip çıkın’ anlayışını ve dayatmasını yok ederek kendi değerlerinize, yaşam biçiminize,  inancınıza, kültürünüze ve kentinize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.

Daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için, yerel yönetimde sizlerinde söz sahibi olacağı Bilecik için hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Kentimize, ülkemize, geleceğimize sahip çıkacağız.

Seçim çalışmaları boyunca tüm adaylar siz seçmen kardeşlerimize ulaşmaya çalıştı. Kendilerini, projelerini ve düşüncelerini sizlere aktarmaya çalıştı.

Anketler yapıldı, anket sonuçları değerlendirildi. Hepsinin temeli bilimseldir, sonuçları önceden tahmin edebilme amaçlı bu çalışmalar İstatiksel verilere göre sonuçlandırılır.

İstatistik, çeşitli konularda geleceğe ilişkin tahmin yapma, deney düzenleme ve gözlem ilkelerini kapsayan bir bilimdir. AKP’de, MHP’de, CHP’de ve diğer partilerde bu çalışmaları yaptılar.

Dünyanın demokratik tüm ülkelerinde siyasi partiler kendi durumlarını görmek için güvenilir, kendilerini bu alanda ispatlamış firmalara anketler yaptırır.

Bu anketler ilimiz içinde yapılmıştır. Yapılan ve ulusal basında yer alan tüm anketlerin sonucunu hepiniz biliyorsunuz. Anket çalışmalarında şimdiye kadar yaşanan deneyimler hata payının %0,2 (Binde iki) olduğunu göstermiştir.

Bilimsel çalışmaların sonucu olan anketlere inanmayan kişilerin yapacağı hataların AKP’yi tekrar iktidara taşıyacağı unutulmamalıdır. Bu sorumluluğu alan kardeşlerimin söylemlerini buna göre değerlendirmesini dilerim.

Önceki seçimlerde yapılan ve AKP’yi iktidara taşıyan hataları lütfen yapmayalım.

Bilecik, Bilecik’te doğanıyla da, doyanıyla da hepimizindir ve doğruları kadar, hataları da hepimizin olmalıdır.

Sevabı ve Günahıyla bu kenti yönetmeye, sorunlarına çözüm bulmaya ve Bilecik’i bizlerin, çocuklarımızın ve torunlarımızın gurur duyacakları bir şehir yapmaya söz verdik.

Ben ve arkadaşlarım bu seçim kampanyası boyunca el ele dolaştık.

Ellerinize, ellerimizi uzattık. Kimi bir sıcak çayınızı kimi acılarınızı paylaştık.

 

Ellerimiz işsiz vatandaşlara, evine hapsolmuş engelli kardeşimize, ayrımcılık yaşayanlara, çoluğuna çocuğuna haram lokma yedirmemek için çabalayan analara babalara, siftahsız esnaflarımız, umutsuz gençlerimize uzandı.

Kimseyi kırmak için değil, herkesle el ele vermek, kardeş olmak için varız.

Kimsenin şüphesi olmasın, bu özelliklerimize sahip çıkacağız.

Allah’ın izni ve sizlerin takdiriyle, Bilecik’in yeni Belediye Başkanı olacağıma inancım tam.

Yaşadığınız günler, ülkemin içinden geçirildiği gerginlikler, kendinden olanı üstün tutup, diğerlerini hakaretlerle yok sayan, yöneticileri hepimizin biliyor, ibretle izliyoruz.

Önünüzde iki yol var.

İktidar ve iktidarın belediyesinden hoşnutsanız size diyecek sözüm olamaz, kararınız hayırlı olsun.

Ancak ülkemde ve ilimde insanlarıma yaşatılanlarla, emaneti taşıyanların adil, dürüst, çıkarcı ve önce kendilerini düşünen insanlar oldukları konusunda içinizde küçücük bile olsa bir kuşku varsa karar ve sorgulama sırasının sizde olduğunu unutmayın.

Kardeşlerim tuttuğunuz parti hangisi olursa olsun gelin bu seferlik bir olalım, birlikte olalım, kardeş olalım.

Bilecik seçimleri geçmiş tüm seçimlerde bugüne ışık tutarak göstermiştir ki;

Yerel seçimlerde AKP zihniyetini, AKP iktidarını yıkmanın tek adresi Cumhuriyet Halk Partisidir.

Bardağın dolu tarafına bakmıyorum, bardağın doluluğunu görüyorum.

Bilecik’te doğan ve yaşayan tüm kardeşlerime olan inancı, koşullar her ne olursa olsun, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde kaybetmeyenlerdenim.

İnanıyorum ki, kardeşlerimde bana olan güvenlerini sandıkta birleştirecek ve Cumhuriyet Halk Partisi başkan adayı, ben Dr. Sungur Turan ve CHP Belediye Meclis Kadrolarını seçimde kucaklayacaklardır.

Yaşamınızda başarıların sizinle olması dileklerimle…

 

Dr. Sungur TURAN

CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı

Editör: TE Bilişim