Cafer Elmas
Bilecik’in ve bölgemizin uzun yıllardır hasretle beklediği hızlı tren seferleri ‘Bilecik’te durmasa da’ bir süredir devam ediyor.
Saatte 250 km hızla gidecek ve Eskişehir-İstanbul arasını 1 buçuk saate, Bilecik İstanbul arasını ise 1 saatin altına indirecek hızlı tren görenleri hayrete düşürüyor. Bozüyük -Bilecik arasında, Erşan Et tesislerinin bulunduğu yerde otobanla YHT hattı bir süre paralel seyrediyor. Bu noktada şans eseri denk geldiğimiz YHT treninin hızı ise saatte 50 kilometreyi geçmiyor. Kameralarımıza takılan görüntü trenin yavaşlığını gözler önüne sererken, hızlı trenin Bilecik’te 50-60 kilometre hızında ilerlediğini ispatlıyor. Trenin Bilecik sınırları boyunca bu hızda ilerlediği ve Bozüyük-Arifiye arasında ortalama 50 km hızla gittiği öğrenildi. Hattın ne zaman tamamlanacağı ve vaat edilen sürelerdeki yolculukların ne zaman yapılacağı ise tam bir muamma. 
Bilecik halkının özellikle sanayicilerimizin büyük bir merakla beklediği Yüksek Hızlı Tren, Bilecik’teki istasyon hizmete girmediği için henüz ilimizde durmuyor. 4 yıl öncesine kadar İstanbul ve Eskişehir istikametlerinde halkımızın yoğun olarak yaptığı tren yolculukları artık hafızalarda hoş bir anı olarak kaldı. Demiryolu ulaşımı kesilen ve otobüslere mecbur bırakılan Bilecik halkı ise, yavaş da olsa, bir an önce hızlı tren yolculuklarına başlamak istiyor. Hızlı trenin 50 km’yle gidişinin ilginç videosunu yarin11.com internet sitemizden izleyebilirsiniz.


Editör: TE Bilişim