Bilecik’te uzun süredir tartışma konusu olan şehir içi hız limitlerine düzenleme yapıldı. Vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine konunun İl Trafik Komisyonu’nda görüşüldüğü ve yeniden belirlenen limitlerin Ulaştırma Bakanlığınca onaylandığı öğrenildi. Atatürk Bulvarı üzerinde ortalama 10 km/h yükseltilen limitler, tabelaların yenilenmesiyle birlikte önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olacak. Müjdeli haberi, vatandaşların şikayetlerine duyarsız kalamadıklarını söyleyen Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru verdi.

Sadece otomobiller için geçerli olacak yeni limitler; Yenişehir Kavşağı’ndan Kültür Sitesi önüne kadar 60km/h olan limitin 70km/h’ye yükseltilmesi,  Kültür Sitesi’nden Kent Ormanı girişine kadar 50km/h olan hız limitinin korunması, Kent Ormanından Aşağıköy Kavşağı’na kadar 60km/h olan limitin 70km/h’ye çıkarılması, Aşağıköy kavşağından Erşan Et’e kadar olan bölgede 50km/h olan limitin 60km/h’ye çıkarılması olarak belirlendi. Uzun zamandır beklenen düzenlemenin ardından, radarla kesilen hız ihlali cezalarında düşüş yaşanıp yaşanmayacağını ise zaman gösterecek. 





29/07/2013 tarih ve 2013/51 sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile;

Bölünmüş yol konumunda olan Bilecik Sakarya Devlet Karayolunun (160-02 kod nolu Atatürk Bulvarı)

*          Bilecik Belediye sınırı olan (Yenişehir Kavşağından itibaren merkez istikameti Yeni Kültür Sitesi önüne kadar olan kısmında otomobil cinsi araçlar için 60 Km hızın 70 km/h çıkarılmasına,

*          Yeni Kültür Sitesi önünden Kent Ormanı girişine kadar olan kısmında yaya trafiği ve dönüş kavşakları ile bağlantı yollarının çok olması nedeniyle mevcut standartlarda kalmasına (50km/h)

*          Kent Ormanı girişinden TOKİ konutları istikameti Söğüt ve Aşağıköy kavşağının olduğu kısmına kadar otomobil cinsi araçlar için 60 Km hızın 70 km/h çıkarılmasına,

*          Söğüt ve Aşağıköy kavşağından itibaren Bilecek Belediye sınırına kadar olan kısımda otomobil cinsi araçlar için S0 Km hızın 60 km/h çıkarılmasına,

*          Belirtilen bölgelerin karşı istikametlerinde de aynı düzenlemelerin yapılmasına karar verildi.  

Tüm bu düzenlemelerin yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluş olan Karayolları 114. Şube Şefliği tarafından, uygun görüşün alınması halinde, sürücü ve yol kullanıcılarının bilgilendirilmesi amacıyla, güzergahta belirli bölgelere gerekli işaretlemelerin yapıldıktan sonra uygulamayla geçilmesine oy birliği ile karar verildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü 21/10/2013 tarih ve 167138 sayılı yazısı ile Bilecik İl Trafik Komisyonunun 2013/51 sayılı kararında belirtilen yollarda yaya güvenliğinin sağlanması halinde (yaya geçidi levhalarının montaj edilmesi), azami hız sınırının sadece otomobiller için 70km/s çıkarılmasının uygun olduğunu belirtildi.

Editör: TE Bilişim