Barış Eren

 Bozüyük’te, bir kuyumcudan 3 bin 500 lira değerinde  4 adet altın künye çalan kişi güvenlik kamerasına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Kasımpaşa Mahallesi Terakki Caddesi’nde bir kuyumcuya gelen Yaşar A. (38), kuyumcudan bayan künyelerine bakmak istedi. Kuyumcunun çıkarttığı künyelere bakan zanlı, buradan çıkarak Hükümet Caddesi üzerindeki kuyumcuların bulunduğu sokağı gezdi. Bir kuyumcuda yalnız bir bayan olduğunu gören şüpheli, burada da bayan künyelerine bakmak istedi. Bayanın tezgah üzerine çıkarttığı tablalardaki künyelere bakan ve vitrindeki bir künyeyi de görmek istediğini söyleyen Yaşar A., bayanın arkasını dönerek vitrine yönelmesiyle tezgah üzerinde bulunan künyelerden 4 tanesini alarak kaçtı.

Güvenlik kamelarından şüphelinin kimliğini belirleyen Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği görevlileri, zanlının Kütahya’da yaşadığını öğrendi. Kütahya emniyeti ile irtibata geçen Bozüyük polisi, Yaşar A’nın Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde hırsızlık suçundan yakalanmasının ardından Bozüyük’teki hırsızlık olayının dosyasını Kütahya’ya gönderdi.

Kuyumculardan aynı yöntemle çok sayıda hırsızlık yapan ve hırsızlıktan kaydı bulunan Yaşar A., mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Editör: TE Bilişim