Geçtiğimiz hafta sonu Bilecik merkez ve Bozüyük’te Gülen Cemaatine ait olduğu iddia edilen 3 okul, 2 dershane ve 1 öğrenci yurdunda yapılan aramaların ardından, avukat Metin Yücel basın açıklaması yaptı. Kurumların, FETÖ/PDY’ye (Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) mali destek sağladığına ilişkin şüpheler üzerine arandığını belirten Yücel, yapılan incelemeler sonucunda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını söyledi. Aramaların polis eşliğinde yapılmasının algı operasyonu olduğunu ve amacın bu müesseseleri küçük düşürmek olduğunu iddia eden Yücel, Bilecik Anafen Dershanesi'nde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

“Suç unsuru anlamında hiçbir belgeye rastlanmadı”

 “Bozüyük’te devam eden bugün Bilecik’te kurumlarımızda arama kararıyla devam eden işlemler bugün son buldu. Konu Bozüyük Sulh Ceza Hakimliğinin bir arama kararı vermesiyle başladı. Bozüyük’teki dershane ile ilk ve ortaokulumuz ile yeni açılmış lisemize arama kararı alınmış. Emniyet mensuplarımız aynı anda kurumlarımıza intikal etmişler. Evrakları incelediğimizde savcılık talep etmiş, hakim karar vermiş. Konu, sözde FETÖ/PYD terör örgütüne mali destek sağlama konusunda haklarında şüphelenilen kurumlar olarak, mali konularda incelemeler yapılması talep edilmiş. Emniyet mensuplarına teşekkür ederiz. Çok anlayışlı davrandılar. Onlar kendi görevlerini usulünce kurallara uyarak yaptılar. Yapılan bütün aramalar neticesinde aranan, aranılan suç unsuru anlamında hiçbir belgeye, hiçbir dokümana rastlanılmadı.

“Allah’a şükür bu kurumlarımıza inandık, inancımız tam”

Her zaman mali denetimlerde incelenen defterler, öğrenci bilgilerimiz, bununla ilgili faturalarımız tekrar incelenmek üzere, bazılarının suretlerine bazılarının asıllarına teker teker dökümü yapılarak el konuldu. Bunlar zaten resmi belge olup, daha önceki mali denetimlerde incelenen belgelerdi. Allah’a şükür bu kurumlarımıza inandık, inancımız tam. Bu kurumlarda yanlış belge, yanlış işlem bulunmadı ve bundan sonra da bulunmayacaktır. O bildiğimiz belgeler muhtemelen ilgili savcılıkça, ilgili bilirkişilerce incelenecek ve tekrar tarafımıza iade edilecek. Medyada çıkan bazı asılsız haberlere üzüldük. Hiç konuyla alakası olmayan bazı iftiralar yapıldı. Dosyada kısıtlama kararı var. Bilecik’te de Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığının müracaatını üzerine yine konusu aynı olan ve açıkça orada diyor ki, tamamen mali incelemeyle ilgili bir inceleme yapılacaktır. Suça konu bir şey bulunursa el konulacaktır.

“Algı operasyonu…”

Bu hukuki bir süreç tabi. Alınan kararları eleştirecek durumda değiliz. Sıradan bir maliyenin, milli eğitim müdürlüğünün evrakları bir yazıyla isteyebileceği evraklar bunlar. Evrakların bir sürü polis teşkilatının baskın gibi bu havada yapılması biraz algı operasyonu gibi. Toplum gözünde bu müesseseleri küçük düşürme anlamı taşıyor. Terör örgütleri dünyanın hiçbir yerinde eğitim işiyle uğraşmazlar, terör örgütleri eğitim işiyle uğraşanları hedef alırlar, onları yok ederler. Dünyada örnekleri var. Türkiye’de PKK yıllarca bu eğitim camiasının okullarını, dershanelerini bombaladı. Herhangi bir gözaltı olmamıştır.

Editör: TE Bilişim