Bilecik iş sağlığı ve güvenliği şirketi kapılarını gazetemize açtı. Çalışmalar hakkında bilgi aldığımız Şirket yetkilileri Dr. Sungur Turan ve Dr. Dilek Kök Aynur, güçlü kadroları ile uygun fiyatlar çerçevesinde Bilecik halkına hizmet sunduklarını aktardılar.  Hastanede 3-4 günde süren iş başvuru işlemlerinin işletmelerinde uzman ekiplerle son donanımlı aletler ile bir günde bitirildiğini belirttiler. Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Tepebaşı mevkiinde ikili katlı iş sağlığı ve güvenliği biriminde ilimizin tanınmış ve başarılı doktor kadroları ile donanmış oluşum Bilecik’teki işletmeler ve halkın hizmetinde. İlimizin başarılı ve tanınmış doktorlarından Dr. Sungur Turan ile yine başarılı doktorlarından Dr. Dilek Kök Aynur ortaklığı ile başlatılan ve deneyimli doktorlar Hasan Dikici, Dr. Cengiz Doğan, Dr. Lütfü Yılmaz, Dr. Fatma Asuman Sayar, iş güvenliği uzmanları Turgut Sezen (a sınıfı iş güv. uzm.), Bülent Fenercioğlu (a sınıfı iş.güv.uzm),  Hakan Yıldız ( c sınıfı iş güv.uzm.), Mesut Turan (c sınıfı iş güv.uzm.) ile hizmet veren güçlü kadro işletmelerinin kapılarını gazetemize açtı.


Çalışmalar hakkında bilgi aldığımız işletmede en önemli misyonlarının hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığı ve her şeyin üstünde tutulması gerektiği vurgulandı.

"Ortak sağlık birimlerinin görevi bu şehrin iş güvenliği konusunda hizmet vermektir."

Gazetemize açıklamada bulunan Dr. Sungur Turan, "Ortak sağlık birimlerinin görevi bu şehrin iş güvenliği konusunda hizmet vermektir. Bizim buranın diğer birimlerden farklı olan yanı, burada insanların işe girişlerde, ağır işlere girerken tehlikeli raporu alacaklarında her türlü işi biz bu alanda yapıyoruz. Bu işlemler için hastanede ödenen paranın neredeyse 3’te 1’i kadar olan bir paraya yapıyoruz. Vatandaşın ödeyebileceği makul fiyatlar içerisinde hizmet veriyoruz. Bundan dolayı vatandaşın hastanede iki üç günde halledeceği işi 15-20 dakika içerisinde hallediyoruz. Bu da vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağlıyor." dedi.  

Bilecik iş sağlığı güvenliği şirketi iş sağlığı güvenliği uzmanları çalışma ilkelerini şu şekilde ifade ettiler:

"Sağlık ve güvenlik, sosyal gelişmenin en temel ögelerindendir. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir.


"Her yıl yaklaşık olarak 360 bin kişi iş kazasından dolayı hayatını kaybetmektedir"

Dünya sağlık örgütü rakamlarına göre: Dünya' da 1,2 milyarı kadın olmak üzere 3 milyar civarında bir işgücü bulunmaktadır. Dünya' da her 15 saniyede 1, her gün yaklaşık 6 bin işçi iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle hayatım kaybetmektedir. Her yıl yaklaşık olarak 360 bin kişi iş kazası, 1 milyon 950 bin kişi ise meslek hastalıklarından dolayı yaşamını yitirmektedir. SGK verilerine göre; Türkiye'de günde; yaklaşık 200 iş kazası olmakta, iş kazaları sonucu, 4 kişi hayatını kaybetmekte, 6 kişi ise iş göremez hale gelmektedir. Ülkemiz iş kazalarında Avrupa ve Dünya' da ilk sıralarda; Ölümlü iş kazalarında ise Avrupa'da birinci, Dünya' da üçüncü sırada yer almaktadır, iş kazalarının önemli bir bölümünün kayıt altına alınmadığı gerçekliği bir yana, meslek hastalıktan hemen hemen hiç kayıt altına alınmamaktadır. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının %98' i, meslek hastalıklarının %100' ü önlenebilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalarından dolayı birçok ülke nüfusuna denk insan topluluğu hayatını kaybetmektedir.

"İnsan odaklı bir toplumun birer üyesi olmak BİLECİK OSGB ailesinin en büyük hedefidir."

Firmamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi olarak 2011 yılında yetkilendirildi ve kurulduğu günden beri tek amaç olarak iş sağlığı ve güvenliğini yasal bir zorunluluk olmaktan çıkarıp bir yaşam tarzı haline getirerek, çalıştığımız firmaların iş sağlığı ve güvenliği konusunda katkıda bulunmaktadır, iş kazalarının mümkün olan en aza indirildiği, insan odaklı bir toplumun birer üyesi olmak BİLECİK OSGB ailesinin en büyük hedefidir.

Amacımız yaptığımız işin kalitesi ve her zaman güler yüzlü müşteri hizmetlerimizle fark yaratmak ve alışkanlıkları değiştirmektir. Bilecik İş Sağlığı Ve Güvenliği Limited Şirketi olarak Bilecik ilinde faaliyet gösteren firmamız kendi sektöründe ilimizde ilk kurulmuş ve bakanlıktan yetki belgesi almış firma olma özelliğini taşımaktadır, ilimizde yaşayan nitelikli işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarının istihdam eden firmamız başka diğer illerden hizmet almaksızın işlerini sürdürebilen nitelikli bir firma olmakla birlikte ilimiz sınırları ötesinde de iş yapabilen güvenilir bir işletmedir.


"80 'den fazla şirkete devamlı olarak iş güvenliği ve iş sağlığı hizmeti veriyoruz."

BİLECİK OSGB olarak şuanda 80 'den fazla şirkete devamlı olarak iş güvenliği ve iş sağlığı (iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli) hizmeti veriyoruz. Bu sayıya her ay ortalama 10 yeni şirket ekleniyor. Bu ay itibariyle çalıştığımız diğer firmaların ve kişilerin bizi önermesiyle bize ulaşan ve birlikte çalışmaya başladığımız şirket sayısı, bize Google aramaları ve benzeri kanallar üzerinden ulaşan şirket sayısını geçmiş bulunmaktadır. Çalıştığımız şirketlerin, yaptığımız işi takdir ederek bizi başka şirketlere önermeleri en büyük gurur kaynağımızdır.

Bilecik’in ilk kurulan OSGB si olan Bilecik Ortak Sağlık Birimi, 2011 yılından bu yana iş sağlığı ve güvenliği alanında koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti ve güvenli çalışma ortamı yaratılmasında işverenlerin ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında firmaların yanında olmaktadır, iş yerlerinde çalışma ortamının şartlarına uygun olarak Çalışanlara sağlık raporlarının verilmesi hizmetini 3 yıldan bu yana tam donanımlı şekilde yapmaktadır. Bilecik OSGB bünyesinde çalışan profesyonel iş yeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları tümü Bilecik ilinde ikamet eden ve 7-24 hizmet verecek kişilerdir, personel ilimizdeki tüm firmalarına hizmet vermektedirler. 6 işyeri hekimi, 4 iş Güvenliği uzmanı 4 adet sağlık personeli olarak şirketimiz iş sağlığı konusunda uzman, tecrübeli ve yetkin kadrosu ile bu sektörde hizmet vermektedir.

"En kısa sürede ve en ekonomik şekilde çalışanların işe başlamalarını sağlamaktayız."

Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No:66 adresinde bulunan firmamızda işe giriş için gerekli akciğer röntgeni, kulak işitme testi, solunum fonksiyon testi gibi temel sağlık tarama ekipmanları ve bu cihazları kullanmak üzere yetkili personel, ağır ve tehlikeli işler raporu alınması için sürekli olarak iş yeri hekimi ve hemşire bulunmakta aynı zamanda iş güvenliği uzmanlarından eğitim alınmak istenmesi durumunda 30 kişilik eğitim salonumuz ile ilimizde en kısa sürede ve en ekonomik şekilde çalışanların işe başlamalarını sağlamaktayız."

Editör: TE Bilişim