İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir takım ziyaretler kapsamında Bilecik’e gelirken, ilk olarak Belediye Başkanı Semih Şahin’i ziyaret etti, ardından esnaflar ile biraraya geldi. Genel Başkan Akşener, Ümit Özdağ’ın HDP ile masaya oturup Anayasa yaptıklarına dair sözlerine ilişkin hiçbir partiyle kesinlikle Anayasa çalışması yapılmadığını belirtti.

Bilecik Belediyesi’nde Belediye Başkanı Semih Şahin’i ziyaret eden Genel Başkan Akşener, Belediye çalışmaları hakkında bilgiler alırken, görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE ESNAFI UNUTTU”

Genel Başkan Akşener, esnaflara ilişkin yapmış olduğu konuşmasında, “20 Ocak’tan itibaren aşağı yukarı neredeyse 11 ay olmuş, ilçe ilçe esnaf dolaşıyorum. Sebebi de Türkiye esnafı unuttu, esnaf en fazla istihdam oluşturan alandır. Sanayicinin ürettiğini tüketiciye sunan insandır. Esnaf, sadece Türkiye için söylemiyorum ülkenin bel kemiğidir. Bütün iktidarlarda esnafa özel bir önem verir. Uzunca bir zamandır kutuplaşma üzerinden oy alındığı için, insanları birbirine karşısına dikerek çelişkiler üzerinden kavga ederek oy alındığı için bunun kimseye faydası olmadığına kanaat getirdik ve yollara düştük” dedi.

HİÇBİR PARTİ İLE ANAYASA ÇALIŞMASI YAPMADIK

Ümit Özdağ’ın HDP ile İYİ Parti’nin aynı masaya oturup Anayasa çalışması yaptıklarına dair sözleri hakkında da konuşan Genel Başkan Akşener, “biz, ne HDP’yle, ne Cumhuriyet Halk Partisi ile, ne Saadet Partisi ile herhangi bir Anayasa çalışması yapmadık. Hiçbir arkadaşım bilgim içinde yada dışında bakın bu kadar geniş söylüyorum, Genel Başkan olarak buna sadece HDP değil, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi başka var mıydı hatırlamıyorum bir Anayasa çalışması yapmadık. Daha ilginç bir şeyde vardı dün AK Parti ile de Anayasa çalışması yapıyormuşuz. Bir tarafta HDP ile yapıyoruz, bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti’yle de oturup bir Anayasa çalışması yapmadık, bir cümlenin içinde hem AK Parti, hem HDP geçtiği zaman hakikaten akıl sağlığına dikkat etmek lazım. Sayın Ömer Çelik bu konuda AK Parti adına açıklama yaptı ama ben hepsi ile birlikte söylüyorum İYİ Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum, hiçbir siyasi platform, şahıs, kişi, parti ile herhangi bir Anayasa çalışmamız yoktur nokta” dedi.

BİLECİKLİ ESNAF İLE BİRLİKTE SELANİK TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ

Genel Başkan Akşener, ardından Bilecikli esnaflar ile biraraya gerek onların sonlarını dinledi. Esnaf gezisinde Yaşar Aslım(79) isimli esnaf ile birlikte Atatürk’ün sevdiği şarkılardan birisi olan Selanik’in meşhur “Çalın Davulları” türküsünü söyledi. Söylenen türkü esnaf gezisine ayrı bir renk katarken, duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Türkü sırasında Genel Başkan Meral Akşer’in gözlerinin yaşlandığı görüldü.

Editör: TE Bilişim