MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının 2’inci oturumunda gündem dışı söz alarak ilçede faaliyet yürüten Hexagon Katı Atık Fabrikası’nın etrafa aşırı derecede koku yaydığını belirtti.

İlçe halkının ise bundan dolayı sıkıntı çektiğini iddia eden Meclis Üyesi Filizli, vatandaşların bundan dolayı şikayetçi olduğunu ve konunun çözümü noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı göreve davet ettiğini vurguladı.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum”

İl Genel Meclisi Temmuz ayının 2’inci oturumunda tek gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, gündem dışı söz alan Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli, Pazaryeri’ndeki Hexagon Fabrikasının ilçeye yaymış olduğu kokudan dolayı vatandaşların şikayetçi olduğunu söyleyerek konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Hexagon Gübre Fabrikası ilçeyi yaşanılmaz hale getirmiştir. Özellikle gece ve hafta sonları çok pis bir koku salmakta, vatandaş sokağa çıkamamaktadır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. Pazaryeri halkı bu konuda çok sıkıntı çekiyor, şikayetçi bu konuda.”

Meclis tek gündem maddesini görüştü

Diğer yandan İl Genel Meclisi’nde tek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Oğuz Sertler başkanlığında İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen birleşimde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün talebi görüşüldü. İlimiz merkez, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Şeyh Edebali Üniversitesi’ne tahsis edilmiş olan taşınmazın üniversitenin talebi doğrultusunda bundan sonra sosyal, kültürel, eğitim, gençlik hizmetlerine yönelik kullandırılmak amacıyla İl Encümeni’ne yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Editör: TE Bilişim