Bağ-Kur emeklisi, esnaf Cemal Güner isimli vatandaş emekli maaşını almak için bankaya gittiğinde hesabına 3.822 TL para yatmış olduğunu görünce şaşkınlığa uğradı.


Emekli maaşını Vakıfbank’tan alan Cemal Güner, maaşının normalde 910 lira olduğunu fakat hesabında şu anda 3.818 TL para bulunduğunu belirtti. Emekli maaşlarına zam geleceğini bildiğini fakat bu kadar bir zam beklemediğini de esprili şekilde dile getiren Güner, bankadaki yetkiliye durumu bildirdiğini fakat görevli memurun hesabında bir yanlışlık olmadığını söylediğini aktardı.


Bilecik’te esnaflık yapan Cemal Güner, olaya ilişkin şunları anlattı: “Emekli maaşım dün yatacaktı hesabıma gittim ATM’ye baktım acaba ne kadar zam geldi diye merak ettim. Bir baktım 2.900 lira zam gelmiş bana, sonra bir daha baktım maaş ödemesi yazıyor 3.880 TL, geçen ay 910 almışım bu ay bu kadar yatmış. Fakat çekmedim parayı hala duruyor hesapta. Akşama doğru gittim bankaya durumu anlattım oradaki memura, baktı oda kontrol etti fakat abi yatmış dedi, fazladan falan para yok öyle bir şey dedi. Bende bu kadar zam beklemiyordum dedim. Ben buradan gerekli mercilere iletiyorum durumu ne yapmam gerekiyor? Ben AK Parti’ye oy verdim ama bu kadar zam beklemiyordum.”

Editör: TE Bilişim