Cafer Elmas
Deresakarı Köyü Muhtarı İsmail Çam'a köylerinin yakınına yapılan HES ihalesini alan firma tarafından verilen 15 Bin TL. için defterlerinin  incelemeye alındığı ve hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.
Bilindiği gibi, Deresakarı köylüleri bahçelerine giden su kanallarının köylerinin yanlarına yapılan Hidroelektrik santrali yüzünden bozulduğunu ve bahçelerine su alamadıklarını iddia ederek Sakarya Nehri yanında eylem yapmışlardı.
TEMA Başkanı Ferruh Erdoğan'ın da destek verdiği eylemde AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz ve HES'i yapan Firma hedef alınmıştı.
Eylemin ardından Bükor 2 Hidroelektrik Santrali Şantiye Şefi Ali Dilmaç, gazetemize özel açıklamada bulunmuş ve Köy Muhtarına köylülerin kanal açmaları için 15 Bin TL. para verdiklerini buna rağmen kuyu suyunu açmayan köylülerin bulunduğunu iddia etmişti.
Ardından diğer hedef noktasında olan AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz da İl İstişare toplantısında konuyu gündeme getirmiş ve Muhtarın alıp köylülere dağıttığı 15 Bin TL'nin sorgulanmasını istemişti.
Muhtar Çam, HES'i yapan Firma tarafından verilen 15 Bin TL'yi kabul ederken tek kuruşuna kadar köylülerine dağıttığını ve listesinin de elinde olduğunu belirtmişti.
Basında çıkan ha-berlerin ardından Valilik harekete geçti ve Bükor 2 Hidroelektrik Santrali tarafından Muhtara verilen 15 bin TL paranın akıbetini incelemek için inceleme başlatırken defterleri de incelemeye aldı. İncelenen defterlerde mevzuata uygun olmayan bazı unsurların görülmesi üzerine soruşturma başlatıldı.İncelemenin bittiği ve Valilik makamına iletildiği öğrenilirken Muhtar'ın da yargıya başvurduğu öğrenildi.
Yaşanan bu gelişmelere ilişkin Deresakarı Muhtarı İsmail Çam'ın ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor.


Editör: TE Bilişim