Cafer Elmas

2014 yılının Haziran ayında Bozüyük’te, boşandığı eşini sokak ortasında tabancayla öldürdükten sonra kaçarken önünü kesen Tahsin Sarı isimli şahsa silahını doğrultarak ölümle tehdit eden Levent Sargın (35) ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Sanık, mahkemede suçunu kabul ederken, cinayeti tasarlayarak işlemediğini, herşeyin biranda geliştiğini ve pişman olduğunu söyledi. Mahkemesi görülen dava sonucu delillerin toplanması ve bazı şahitlerinde ifadelerinin alınması için  sanık Levent Sargın’ın tutukluluğunun devamına karar verilirken bir sonraki duruşma 25 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

Geçtiğimiz yıl 30 Haziran’da yaşanan olayda; Levent Sargın (34) isimli şahıs, 3 yıl önce boşandığı 2 çocuğunun annesi olan eski eşi 31 yaşındaki Emine Baş'la telefonda tartışmış, daha sonra evine giderek genç kadını sokak ortasında kurşun yağmuruna tutmuştu. Olay sırasında alkollü olduğu iddia edilen Sargın’ın silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan talihsiz kadın kaldırıldığı Bozüyük Devlet hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası kaçan, ancak kısa sürede yakalanan Levent Sargın, Bilecik Adliyesi’nde Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemedeki ifadesinde eski eşini öldürdüğünü kabul eden Sargın, herşeyin bir anda geliştiğini, kaçarken önüne çıkan Tahsin Sarı isimli şahsa silahını doğrulttuğunu kabul ederek tehdit etmediğini ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına karar verirken mahkemeyi 25 Şubat tarihine erteledi.  Mahkeme sonrası Bilecik Adliyesi önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur ve bazı avukatlar basın açıklaması yaparak genç yaşta yaşamını yitiren Emin Baş'ın öldürülmesini protesto ederek basın açıklamasında bulundular.

Emine Baş’ın da üyeleri olduğunu belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonrası davaya müdahil olmak için dilekçe verirken, hakim de dilekçeyi kabul etti.

Editör: TE Bilişim