Korkmaz Kesik 

Şeyh Edebali Üniversitesi’nin İl Özel İdaresi’nden bilgisayar yardımı isteği bütçe yetersizliği sebebi ile gelecek yıla ertelendi. Bütçe yardımı talebi isteyen tüm kurumlara destek sağlanırken, Üniversite’nin bu talebinin, ‘2015 yılı müsait değil’ denilerek önümüzdeki seneye ertelenmesi tepki topladı.

İl Genel Meclisi Kasım ayı 13. Birleşim toplantısı gerçekleştirildi. Meclis gündeminde tek gündem maddesi görüşüldü. Şeyh Edebali Üniversitesi’nin eğitim ve öğretime katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi’nden istediği bilgisayar desteği talebi görüşüldü.

“2015 yılı bütçesi müsait değil”

Üniversite’nin 100 Bin Liralık bütçe destek talebi geçen ay görüşülmüş, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu konu ile ilgili hazırladığı raporu İl Genel Meclisi’ne sundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ertuğrul Torun, üniversitenin eğitim ve öğretim amaçlı istediği bilgisayar yardımında kullanacağı 100 Bin Liralık destek için 2015 yılı bütçesinin müsait olmadığını söyleyerek bütçe yardımının 2016 yılında bütçe el verir ise yapılacağını söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ertuğrul Torun, İl Genel Meclis’inde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Geçen ay toplantısında Komisyonumuza havale edilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yaklaşık 100 bin liralık bilgisayar desteği talebi vardı. Bunu da şu an yerleşkesinde bulunmuş olduğumuz binalardan yeni yerleşeceği yer Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne tahsis edilen yerdi. Bununla ilgili biz kendi yerimize geçelim demiştik. Rektör Bey de buralarla ilgili çok masraf yaptıklarını söyledi. En azından İl Özel İdaresi olarak bizim bu masraflarımıza az da olsa bir katkı sağlaması amacıyla Meclise böyle bir gündem geldi.

Bütçe kalemlerimizi inceledik. Buraya ne kadar yardım çıkarabiliriz, bütçe kalemlerimiz de var mı? Yok. Yedek ödeneklere baktık. Yedek ödeneklerde de yetersiz bir limit var. Yılsonuna kadar yaklaşık 1,5 aylık vaktimiz var. Yedek ödeneği de bu 1,5 ayda herhangi acil sıkıntılar geldiğinde bunu yedek ödenekten karşılarız deyip 2016 yılında değerlendirmek üzere, 2015 yılı müsait değil 2016 yılında bütçe el verir ise komisyonumuz bu konuda karar vermiştir.”

Oy birliği ile kabul edildi

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu İl Genel Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Şeyh Edebali Üniversitesi’nin eğitim ve öğretime katkı sağlamak amacıyla istediği bilgisayar desteği için İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi elverdiği takdirde 100 Bin Liralık bütçe yardımı yapılacak. 

İl Özel İdaresi’nden bütçe yardımı desteği isteyen tüm kurumlara destek kararı çıkarken, üniversitenin eğitimde kullanacağı bu desteğin gelecek yıla ertelenmesi ise eleştiri konusu oldu.

Başkan ‘asfalt yapalım’ demişti

Bilindiği gibi, Ekim ayında gündeme gelen konu ile ilgili İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım da bilgisayar yardımı yerine Üniversite’ye asfalt yapılması talebini Meclis gündemine getirmiş, Yıldırım’ın bu söylemi kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

 

Editör: TE Bilişim