Nijerya açıklarında 14 mürettebat ile birlikte ‘Mozart’ isimli Türk gemisiden kaçırılan ve 21 gün sonra Pazaryeri’ndeki evinde ailesi ile kucaklaşan Gökhan Buran, korku dolu anlar yaşadıklarını dile getirirken,ailesine kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu söyledi.

23 Ocak'ta Nijerya’nın Lagos kenti açıklarında 15 denizci ile birlikte kaçırılan Pazaryerili Gökhan Buran Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Yüzbaşı Mahallesi Bayram Akkoç Caddesi'nde bulunan evinde dualar eşliğinde karşılanırken, ailesine sarılmanın mutluluğunu yaşadı.

“ZOR ZAMANLARDI”

Kaçırıldıktan sonra her an ölüm korkusu ile yaşadıklarını söyleyen Gökhan Buran, “Korku dolu anlar yaşadık, olmaması gereken bir şeydi. Adamlar iyice profesyonel olmuşlar bu işte.O süratle bizi almaları imkansız diye tahmin ediyorduk ama adamlar hızlarını artırmışlar.Biz kendimizi savunmamıza rağmen bizi bir şekilde aldılar.Zor zamanlardı.” dedi.

“KONTEYNIRDA KALDIK”

“Bizi bilmediğimiz orman içinde bir adaya götürdüler.” diyen Gökhan Buran, “Orada barakada kaldık,bize haftada bir;pirinç,ekmek,makarna gibi ihtiyaçlar getirdiler.Onlarla günlerimizi geçirmeye çalıştık. Aralarında Türkçe konuşan da yoktu İngilizce konuşuyorlar. İletişimlerimizi de İngilizce olarak kurduk.” şeklinde konuştu.

“30-40 TANE SİLAHLI ADAM BAŞIMIZDA BEKLEDİ”

“Ailemizi çok özledik, her gün her dakika ölüm korkusuyla yaşadık.” şeklinde sözlerine devam eden şunları söyledi:

“Başımızda silahlı adamlar bekliyorlardı. Devamlı uyuşturucu kullanıyorlardı, alkol içiyorlar ve ne yapacakları belli olmadığı için her zaman tetikteydik.40-50 kişide varlardı. Darp veya herhangi bir şiddet görmedik Bize davranışları dönemsel olarak değişiyordu. Ellerinde silahlar olduğu için hep tedirgindik zaten. Korku halinde bekledik, bizimle çokta muhatap olmadılar, bizde onlarla olmadık. Genelde kaptanımızla muhatap oluyorlardı.

Pazarlık bittikten sonra bize, “Yarın buradan gideceksiniz” dediler. Bunu duyunca çok sevindik. Herkes biran önce gitmek için hazırdı zaten.

“TEKRARDAN GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Tekrardan gitmeyi şu an için düşünmüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Dışişleri Bakanımıza,tüm yetkili Bakanlarımıza,Milletvekillerimize,şirketimize teşekkür ederiz.Nijerya Konsolosluğumuzda da bizimle çok iyi ilgilendiler.Bizi buralara kadar getirdiler.Allah hepsinden razı olsun.Devletimiz büyük bir devlet,hep bir umudumuz vardı zaten.Şirketimizde her türlü fedakarlıkta da bulundu,yapması gerekenleri yaptı.

“ÇOR ZOR BİR SÜREÇTİ”

Gökhan Buran’ın eşi Nadire ise, hala konuşmakta zorluk çektiğini dile getirdi ve “Zor bir süreç geçirdik. Ailemiz ve sevdiklerimizle gerçekten çok zor bir süreçti.” dedi.

“BABAMI ASLA BİR DAHA GÖNDERMEM”

Gökhan Buran’ın iki oğlundan birisi olan Ali(11) ise yaşadığı korku dolu anları “Babam asla bir daha gitmesin.Tatile giderim babamla ama denize bir daha gitmesin.”şeklinde ifade etti.

“GÖKHAN’IN AİLESİNE KAVUŞMASININ SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ise, “Gökhan kardeşimizin ailesine kavuşmasının sevincini paylaşıyoruz” dedi.

Başkan Tekin, “Bugün mutluyuz.Gökhan kardeşimizin ilçemize,ailesine kavuşmasının sevincini yaşıyoruz.Diğer 14 mürettebatında ailelerine kavuşmasının sevincini yaşıyoruz.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne kadar büyük olduğunu,ne kadar güçlü bir devlet olduğunu hep birlikte gördük.Çok kısa bir sürede kardeşlerimizi ailelerine kavuşturan Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyoruz.Ulaştırma Bakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza da teşekkür ediyoruz.İnşallah rabbim bir daha ayırmasın,bir daha böyle sıkıntılar yaşamayalım.Rabbim devletimizi,milletimize zeval vermesin.Bu güzel aile hiçbir zaman ayrılmasın.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim