Korkmaz Kesik

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 92. Yılı, Bilecik’te ve Bozüyük’te yapılacak yürüyüşlerle kutlanacak. Bilecik’te yapılacak yürüyüş ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’, Bozüyük’te yapılacak yürüyüş "Bozüyük Cumhuriyet’e sahip çıkıyor” sloganı ile yapılacak.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 92. yıldönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin öncülüğünde Bilecik’te ve Bozüyük’te yürüyüş düzenlenecek. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde oluşturulan yürüyüş tertip komitesi Cuma günü yürüyüş yapmak için Valiliğe başvuru yaptı. Valilikten onayın çıkmasının ardından tertip komitesi, saat 17.00’da başlayacak olan yürüyüşün Edebali Stadyumu’nda Cumhuriyet Meydanı’na kadar süreceğini açıkladı.

Hepimiz Mehmetçiğiz

Geçtiğimiz yıllarda da yapılan fener alayı, bu sene ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’ sloganı ile yapılacak. Gerçekleştirilecek yürüyüşün, PKK terör örgütünün hain saldırılarında şehit olan ve terör ile mücadeleye devam eden Mehmetçik için yapılacağı bildirildi. Yürüyüş Komitesi tarafından yapılan açıklamada, tüm vatansever, Cumhuriyetçi, Atatürkçü vatandaşlar, ‘vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için meydanlara’ ifadeleri ile yürüyüşe davet edildi.

Bozüyük Cumhuriyet’e sahip çıkıyor

Bozüyük’te yapılacak olan yürüyüş, ‘Bozüyük cumhuriyete sahip çıkıyor’ adı altında yapılacak. Yürüyüş Düzenleme Kurulu’nun yaptığı açıklamada, yürüyüşte hiçbir siyasi partinin, derneğin, sendikanın flamasının açılmayacağı bildirildi.  Yürüyüşün saat 17.00’da Bozüyük Migros önünden başlayacağı belirtilirken, Bozüyük halkı Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyüşe davet edildi. 
Editör: TE Bilişim