Hasan Güner
Çukurören, Deresakarı, Kurtköy gibi köyleri ihya etmeye doyamayan İl Genel Meclisi, İlyasça’yı görmezden geliyor. İlyasça’nın yıllardır çözülemeyen yol problemi çözüm bekliyor. Durumdan şikayet eden köylüler “Biz lafa değil, icraata bakarız” diyor.
YOL PROBLEMİ YILLARDIR GÜNDEMDE
3 yıl önce İlyasça Köyü’nde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenlikleri’ne katılım yoğun olmuş, fakat şenliğe katılmak isteyenler tarlaya dönmüş yol sonucu köye ulaşmakta dahi zorlanmıştı. Köylüler üvey evlat muamelesi gördüklerini köyü ziyaret eden dönemin Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ile İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik’e söylemişlerdi. Akpınar ile Çelik ise problemle ilgili gerekenin yapılacağını belirtmişti.
BOZUK YOLLAR, KÖYLÜNÜN BAYRAMINI ZEHİR EDİYOR
İlyasça Köyü’nün kaderi şekline dönüşen yol problemi, köye giriş ve çıkışların arttığı bayram günlerinde de gündeme geliyor. Yolda meydana gelen derin göçükler pek çok araçta hasara neden olurken, köylüler bayramlarının zehir olduğunu ifade ediyor.
Her fırsatta şikayet ve taleplerini yetkililere aktardıklarını belirten köylüler, yetkililerden “Şu yolda çalışma yapalım, 2 ay sonra yine aynı olur.” şeklinde yanıt aldıklarını iddia ederek, nasıl olsa yine bozulur düşüncesi ile yollarının onarılmamasına tepki gösteriyor.
YIL 2015; PROBLEM AYNI
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan vatandaşlar, yolun görünümü karşısında isyan etti. Özellikle şehir dışından gelen köylü ve misafirler, yıllardır durumun aynı olduğunu söyledi. “Ellere var da bize yok mu? Onlar konuşur, AK Parti yapar diyorlar ama yapamadılar bir türlü. Biz lafa değil icraata bakarız. Yıllardan beri durum aynı. Bazı köyleri ihya etme nedenleri çok manidar. Bu kafa değişmeli.” diyen İlyasçalılar, şenlik öncesinde yolda yapılan yama çalışmasının dahi gelişi güzel yapıldığını belirtti.
Editör: TE Bilişim