Korkmaz Kesik

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan ve kıyafet ihtiyacı olan aileler için, kıyafet toplama kampanyası ilimizde de başladı.

Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi, Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü, İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği  ve Çorum Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan ve kıyafet ihtiyacı olan aileler için, kıyafet toplama kampanyası başlattı. Kampanya için Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi Bilecik İl Temsilcisi Serdar Yağız Karanfil, Bilecik’te çalışmalara başlandığını ve üniversite öğrencilerinden ve Bilecik halkından destek beklediklerini belirtti. “Bilecik olarak sizlerden kullanmadığınız gardıroplarınızda boş yer kaplayan eşyalarınızı bizlerle paylaşmanızı istiyoruz.” diyen Karanfil, yardım konusunda Bilecik halkına güvendiğini ifade etti.

Kampanya kapsamında, gönüllü kişiler kurumlar ve derneklerle işbirliği yapılarak kıyafetler sağlamayı planlayan Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi, toplanan kıyafetleri farklı illerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlıyor.

 İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde iki yol izleyecek olan Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi,  kamu kurumları ile iletişime geçerek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi talep edecek ve www.g3icinizde.com adresine eklenen form üzerinden kişiler,ihtiyaçlarını direkt olarak talep edecek. Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi, projeye destek olmak isteyen kişilerin aynı web sayfasına eklenen form aracılığıyla, projeye katkıda bulunabileceği belirtti. Projede hedef olarak 3333 aile belirlenirken, kıyafet teslimlerin kademeli ve planlı bir şekilde yapılacağı vurgulandı.

Proje ile alakalı açıklamalarda bulunan Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi Bilecik İl Temsilcisi Serdar Yağız Karanfil, “Gönüllü genç girişimciler derneği olarak ‘Hep birlikte ısınalım.’ dedik. Bizler sıcak sıcak hayata tutunurken neden onlarda ısınmasın diye düşündük ve sonucunda güzel bir proje ile hayata başlayalım dedik. Bilecik olarak sizlerden kullanmadığınız gardıroplarınızda boş yer kaplayan eşyalarınızı bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Bilecik’e bu konuda çok güveniyorum. Tüm üniversite öğrencilerinin ve Bilecik halkının desteklerini bekliyorum” dedi.

Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi

Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi(Derneği) 2014 yılı sonunda kurulmasına rağmen Türkiye’nin farkta bölgelerinde 15’den fazla il temsilcisi ve yüzlerce olan bir gençlik derneği olarak biliniyor. Bilecik’te Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisi Serdar Yağız Karanfil’in il temsilciliğini yaptığı hareket,  üyelerinin potansiyel yapısına bakıldığında okuduğu üniversitelerde öğrenci kulüp başkanlığı yapmış, yapan veya yapma potansiyeline sahip gençler tarafından oluşturulmuş bir yapı olarak görülüyor.

“İnsan Sosyal Bir Varlıktır.”, “İnsan Sosyal Sorumluluklara Sahip Bir Varlıktır.” Felsefesini benimseyen Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi,  Engellilikten, sokak çocuklarına aile içi şiddetten, istihdam sorununa kadar toplumda yaşanan bir çok sorunda farkındalık yaratacak projeler için çalışmalara altyapı hazırlıyor. Gönüllü Genç Girişimciler, ayrıca sosyal sorumluluk projelerinin yanında, sosyal girişimcilik, proje döngüsü, kişisel gelişim gibi eğitimlerle üyelerine farklı sertifika eğitimleri sağlıyor. 

Editör: TE Bilişim