Nisan 2017’de temeli atılan ve bitme aşamasına gelen 250 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’nün yeni fakülteler kurmak için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yaptığı Tıp Fakültesi kurulması yönündeki karar olumlu sonuçlanırken, sağlık alanında son yıllarda Bilecik’e yapılan yatırımların mimarı ve gizli kahramanı ise Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir oldu.

Yıllardır Bilecik halkının talepleri arasında yeralan yeni Devlet Hastanesi bitme aşamasına gelirken, açılış için gün saymaya başladı. 84 Milyon maliyetli, 250 yatak kapasiteli, 57 bin 500 metrekare kapalı alanı, 8 bin 432 metrekare oturum alanı ve yatan hasta bölümü ise 6 kattan oluşan Bilecik Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmalarının hızlandırılması noktasında hemşerimiz 25. ve 26. dönem Bilecik Milletvekili Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in büyük katkısı oldu.

Öyle ki Bakan Yardımcısı Eldemir’in, Bilecik’teki hastanenin çalışmalarını bizzat takip ettiği bilinirken, yapmış olduğu ziyaretlerde de sık sık inşaat çalışmalarını denetleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz gün Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’nün Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yaptığı Tıp Fakültesi kurulması yönündeki başvuru onaylanırken, karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Üniversiteye Tıp Fakültesi kurulması yönünde Şeyh Edebali Üniversitesi eski yönetiminin büyük uğraşı ve yeni yönetimin üstün gayretin çabası sonuç verirken, Bilecik için çok önemli bir müjde için AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın yanısıra üniversiteye Tıp Fakültesi kurulması kararının onaylanması noktasında Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in de büyük rol oynadığı öğrenildi.

Üniversite’nin yükselişinin ve uluslararası boyuttaki üniversiteler arasına ismini yazdırması paralelinde Tıp Fakültesi’nin kurulması Şeyh Edebali Üniversitesi için büyük önem arz ediyor. Bu noktada eski Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın büyük çabalarının olduğu, yeni Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in de üstün gayreti somut örenekleri ile ortaya serildi.

Gerek yeni Bilecik Devlet Hastanesi, gerekse de Şeyh Edebali Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kurulmasında yönünde YÖK tarafından alınan kararda hemşerimiz Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in büyük katkısı oldu. Son zamanlarda özellikle dünyayı ve ülkemizi adete kasıp kavuran Covid-19 salgını noktasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte gecesini gündüzüne katarak sürecin iyi yönetilmesi noktasında çalışan Bakan Yardımcısı Eldemir’in Bilecik’in sağlığına yönelik atmış olduğu büyük adımlarda vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı.

Bu noktada gerek Bilecik bürokrasisi, gerekse de siyasetçileri açısından yapmış olduğu çalışmaları takdir ile karşılanan Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, halkın gönlünde ayrı bir taht kurdu.

Editör: TE Bilişim