Gece saatlerinde şehir içinde turlayan bazı motorların çıkardığı gürültü vatandaşları çileden çıkarıyor. Egzoz susturucuları sökülen ve normalin çok üzerinde ses çıkararak çevreyi rahatsız eden bu motorlara yetkililerin önlem alması gerekiyor. Özellikle, trafik kontrolünün yapılmadığı gece saatlerini tercih eden motorcular, çıkardıkları gürültüyle vatandaşın uykusunu bölüyor, çevreye ciddi rahatsızlık veriyorlar. Motor sesiyle uykularından kalktıklarını belirten vatandaşlar, ders çalışan öğrencilerin, uyuyan bebeklerin ve yaşlıların bu seslerden çok rahatsız olduğunu ve bu kişilere karşı Bilecik Emniyetinin önlem alması gerektiğini belirtiyorlar.

Ne Kask Ne Ehliyet Var…

Önceki gün Atatürk Bulvarı’nda yaşanan trafik kazasında, 2 gencin kullandığı motosiklet yaşlı bir vatandaşa çarpıp yaralanmasına sebep olmuştu. Kask kullanmayan ve ehliyetsiz oldukları öğrenilen gençler kaza sonrası plakalarını kapatarak hızla olay yerinden kaçmış, daha sonra polis merkezine teslim olmuşlardı. Son aylarda yaşanan çok sayıdaki motor kazası bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini gözler önüne seriyor. Yeterli sürüş bilgisine sahip olmayan ehliyetsiz sürücüler hem kendilerinin hem de vatandaşlarımızın can güvenliklerini riske atıyorlar. Vatandaşlar, şehir içerisinde kask takmadan dolaşan motosiklet sürücülerine yaptırım getirilmesini ve cezai işlem uygulanmasını istiyorlar.

Kendi Zevkleri İçin Çevreye Zarar Veriyorlar

Motorun egzoza yansıyan seslerini azaltmak için takılan egzoz susturucularının sökülmesi motordan daha yüksek ses çıkmasını sağlıyor. Gösteriş yapmak için uygulanan bu yöntem ise gürültü kirliliğine neden oluyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar gece saatlerde şehir merkezinde yüksek egzoz sesi çıkaran ve egzoz patlatan sürücülerden şikayetçi olduklarını belirtiyorlar.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim