Doğuştan işitme kaybı olan 6 yaşındaki Niyazi Dağlı’nın  duyabilmesi için gerekli olan özel cihazın  parası Bilecikli 3 hayırsever vatandaş tarafından 2 saat içinde karşılandı.

Dağlı ailesi, maddi durumları elvermediği için küçük Niyazi’nin duyması için gereken 3 bin 500 TL tutarındaki işitme cihazını karşılayamadı ve Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği’ne başvurdu. Dernek Başkanı Halit Altıntaş, gezetemize  3 bin 500 TL için yardımseverlerin yardımını beklediklerini iletmişti. Konuyu gündeme getirdiğimiz haberimizin ardından yaklaşık 2 saat içinde gazetemizi arayan  üç hayırsever vatandaş,gerekli parayı sağlayabileceklerini iletiler. Dernek Başkanı Altıntaş ve Dağlı ailesi  ile irtibatı sağlamamızın   ardından  Bilecik’te  yaşayan iki hayırsever  ve gurbette yaşayan bir  hayırseverin oğlu  gazetemizde  buluşarak makbuz  karşılığı  Dernek Başkanına 3 bin 500 TL’yi teslim ettiler . Yardımsever vatandaşlar, isimlerini açıklamak istemedi.

Dağlı ailesi de kendilerine el uzatan hayırseverlere teşekkür ederek mutluluklarını ifade ettiler.

Dernek Başkanı Altıntaş da derhal Ankara’dan cihazın siparişini verdi.

Küçük Niyazi’nin babası Mevlüt Dağlı, Niyazi’nin yüksek rakamlar tutan  ve tam duymasını sağlayacak  ameliyatı için gerekli evrakların Ankara’ya gönderildiğini belirtti. Bunun üzerine Bilecikli olan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in de konuya müdahil olduğu ve takipçisi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim