Cafer Elmas

      Lojistik Köy projesinin ardından Gümrük Müdürlüğü’nü de Bozüyük kaptı.İlimize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bozüyük’te yapımı devam eden Lojistik Köy’ün ardından Gümrük Müdürlüğü’nü de Bozüyük'e yapacaklarını  açıkladı.

Bu haberi ilk önce Bilecik TSO’da düzenlenen ödül töreninde ağzından kaçıran ve açıklayan Bakan Tüfenkci,  Bozüyük'te yapımı tamamlanan Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açılışı ve vergi rekortmenleri şehire değer katanlar  ödül töreninde Bozüyüklülere müjdeyi verdi.

Bakan Tüfenkci, uzun süredir talep edilen Gümrük Müdürlüğü’nün Bozüyük'e yapılacağını açıkladı. 

Gümrük Müdürlüğü’nü Bozüyük'ün kapması özellikle Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın başarısı olarak gösterildi. Gümrük Müdürlüğü’nün Bozüyük’e kurulması için TSO Başkanı Buğra Levent ile yönetiminin yanısıra Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir öncülüğünde Bakanlığa büyük baskı kurdukları gelen bilgiler arasında.

Bakan Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, “bu Oda ile birlikte inşallah iş dünyamıza daha yatkın ve daha etkin hizmetler verebileceklerine inancım tam.

Bozüyük için Milletvekillerimiz, Oda Başkanlarımız bizden Gümrük Müdürlüğü istiyorlardı. Bozüyük Lojistik Köy projesinde ilk etap bitti. 2'inci etabın ihalesi yapılacak. İnşallah Lojistik Köy Merkezi inşaatı tamamlandığında içinde de bir Gümrük Müdürlüğü de olacak.

Bu konuda talimatlarımızı verdik, önümüzdeki hafta teknik arkadaşlarımız gelecek. Lojistik Köy projesi tamamlandığında da Gümrük Müdürlüğümüzü sanayicilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

Bozüyük Lojistik merkezinin içerisinde konteyner yükleme, boşaltma ve stok alanları, gümrük sahaları, müşteri ofisleri, otopark, tır parkı, tren teşkil kabul ve sevk yolları, bankalar, restoranlar, oteller, bakım onarım ve yıkama tesisleri, akaryakıt istasyonları ve antrepolar yer alacak.

Devlet olarak sizlere imkan sağlamak, sizin yolunuzu açmak bizim görevimiz. Bugün ülkemizin ve ekonomimizin geldiği nokta ile çok şükür gurur duyuyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz ve sizlerden gelen önerilere her zaman açık olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

   

Editör: TE Bilişim