AK Parti Bilecik Milletvekili adayları Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş, ilimizin basın mensuplarıyla Şelale Restoran’da verdikleri kahvaltıda bir araya geldi. Devam eden seçim kampanyaları hakkında bilgi veren vekil adayları, kendilerine yöneltilen eleştirilere de cevap verdiler. “Birileri kendilerine %30-35’i hedef koymuş olabilir. Ama biz zaten %50 ile başlıyoruz” diyen Halil Eldemir, anayasayı değiştirmek için ihtiyaç duydukları 400 milletvekili sayısına, Bilecik’ten 2 vekil çıkararak destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, yaklaşık 15 günden bu yana sahada çalışmalarının devam ettiğini söyledi ve hedeflerinin 2-0 olduğunu yineledi. Bayrak’ın açıklamasının ardından ilk söz alan isim 2’nci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş oldu. Sahaya indiklerini ve vatandaşlara yaptıklarını anlattıklarını söyleyen Kurtulmuş, “AK Parti’nin bu zamana kadar yapmış olduğu icraatlar ortada. Herkes bunları yaşayarak zaten görüyor. Eğitimden sağlığa, ulaşıma, sayamayacağım pek çok alana kadar hepsini birlikte görüyoruz. Bu manada söze bile gerek yok aslında ama bu dönemlerde bunları hatırlatmak gerekiyor” dedi.

Kurtulmuş; “Karalama ve çamur kampanyası yürütülüyor”

Seçim sürecinde, gerek yerelde gerek genelde karşılarına çirkin siyasi söylemler çıktığını, siyasetin  yalan ve çamur üzerine kurulmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirten Kurtulmuş, Ak Parti’yi eleştiren MHP ve CHP’li rakiplerine cevap verdi. Kurtulmuş şöyle konuştu:

“İnsanlar bir şeyi yapmayı vaat ediyorsa mutlaka geçmişte yaptıklarını anlatmaları lazım diye düşünüyorum. Şu icraatları yapmıştık, mevcut hükümet de bunları yaptı ama bunlar eksik, bizim projelerimiz bu projelerden daha farklı” diyip, vatandaşlara alternatif projeler sunmak gerekiyor. Hükümetin yapmış olduğu icraatları karalamak, çamur kampanyası yürütmek ve sonuçta da yapamayacağı boş vaatler vermenin, vatandaş tarafından kabul görmeyeceğine inanıyorum. Maalesef bu süreçte gerek yerel, gerek genel politikada bu şekilde bir kampanya yürütülüyor. Biz tabi, diğer partilerin adaylarıyla ilgili kişisel olarak herhangi bir söz söylemeyiz. Bizim yapmış olduğumuz siyaseti geçmişte bizi tanıyanlar çok iyi bilir. Ne karalama ne çamur atma üzerine olmamıştır. Biz bu süreci de saygı çerçevesinde götürmeye çalışacağız. Bilecik’le ilgili muhalefet adaylarının yapmış olduğu bir iki açıklama var. Onlarla ilgili sizlere değerlendirme açısından birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum.

“Milletten özür dileyecekleri yere yeniden iktidar talebinde bulunuyorlar”

Muhalefet partisi adaylarından biri “Yenişehir yolunu yapamadılar” dedi. Aslına bakarsanız çok gündeme getirmek istemiyorum ama, Yenişehir yolunu biz orayı bölünmüş yola çevirip, şu an İzmir otobanı biliyorsunuz Körfez’den bağlanıyor. Daha sonraki süreçte inşallah İstanbul otobanına alternatif hale getirmek için ek bir projeyle, 17 trilyonluk projeyi 108 trilyonluk bir ilave proje yaptırdık biliyorsunuz. Bu konu hukuka takıldı. Muhalefet bu konuyu suiistimal etmek için gidip yolda fotoğraf çektiler. Millet onları iktidara getirmişti, 2 buçuk yıl memleketi idare edemediler, bırakıp kaçtılar. Ekonomiyi batırdılar. Milyarlarca dolar zararlarını biz ödedik. Biliyorsunuz ekonomiyi eksiden aldık, şu anda da gerek gayrisafi milli hasıla noktasında, gerek döviz rezervi noktasında aşağı yukarı 150 milyar dolar seviyesine getirdik. Yani hem hizmet yaptık, hem kasaları doldurduk ve gayrisafi milli hasılayı arttırdık. Şimdi bunları bedavaya dağıtma niyetinde olanlar var. Doluları sıfırlamaya niyeti olanlar var. Neticede 2001’de bırakıp kaçanlar, memleketi batıranlar gelip milletten özür dileyeceklerine, tekrar iktidar talebinde bulunuyorlar. Ama milletimiz onları iki seçimde sandığa gömdü, bir daha da oradan çıkarmayacak gibi gözüküyor. Yenişehir yolu önünde poz verip de konuyu suiistimal edenlere ben şöyle sesleniyorum; biz sizin geçmişte yaptıklarınızı iyi hatırlarız. Bilecik halkı da çok iyi biliyor. O günkü iktidar ve bayındırlık bakanı, gelip burada Hamsu Köprüsü’ne bir tane ayak koyamamıştır. Onlar buraya bir tane ayak koyamadı, biz iktidar olduk da koyduk. Önce gelin, şu köprü önünde poz verin. Bölünmüş yolların önünde, hızlı trenin önünde poz verin. İnci gibi dizilmiş viyadüklerin önünde “İktidar bunların hepsini yaptı, biz Hamsu köprüsüne bir ayak bile koyamadık, vatandaş da bizi sandığa gömdü, bir daha da çıkarmıyor” deyip bunun özrünü dileyin, vatandaştan helallik isteyin.  Bizi sonra eleştirin. Veya bizden daha iyi projeler yapacaksanız onları anlatın.

“SGK borcunu ödeyemedikleri için bina verdiler”

Diğer aday arkadaşlarımızdan biri de diyor ki; “Ben hastaneyi yerine yapacağım”. Bir şeyin altyapısını bilmeden konuşmanın doğru olmayacağına inanıyorum. Geçmişte bu millet sizin belediye başkanlığı ve iki dönem milletvekilliği döneminizde hangi icraatların altına imza attığınızı çok iyi bilir. Bu icraatlardan bir tanesi de gözümüzün önünde. “Bina yapacağım” diyenler, kendi genel müdürleri SGK’yı batırdığı gibi, kendileri de SGK’ya olan borçları ödeyemedikleri için buradaki binayı belediyeye borç karşılığında vermişlerdir. Bunları yapanlar, şimdi gelmişler “Biz yol yapacağız, hastane yapacağız ” diyorlar. Buna kim inanır? Bunların değerlendirmesini Bilecik halkına bırakıyorum. Bilecik halkı sağduyuludur. Yapılanların hepsini görüyor. Kendi değerlendirmesini yapacaktır.

“2 vekille iki kat fazla hizmet vereceğiz”

Bilecik’imizin coğrafyası malum. Bolu Tüneli yıllarca Türkiye’nin gündeminde kalmıştı. “Limon deposu mu yapalım, patates mi koyalım?” diye tartışılıyordu. Gelin ilimizdeki tünellere bakın, Bolu Tüneli’nin kaç misli tünel yaptık. Bunlar konuşulmuyor bile. Biz artık temel atmayı bıraktık da, yapmış olduğumuz yüzlerce icraata açılış dahi yapmıyoruz. Az ilerde, Bilecik daha önceden tanımadığı bir hizmetle tanıştı. Kültür Merkezini görüyorsunuz. Bu zamana kadar Bilecik’te 4 Milyar Dolara yakın yatırım yapıldı. Bundan sonra da yapılacak. 2-0 hedefini koyduk. Bilecik’e iki kat daha fazla hizmet etme amacındayız. İnşallah halkımız bize teveccüh gösterecek, biz de yapılmış olan hizmetlere ikiye katlayacağız. Bilecik’imiz Marmara bölgesinde bazı mağduriyetleri geçmişte yaşamış. Gerek nüfus, gerekse coğrafi konum açısından hizmetler belki zor. Düz bir alanda 1km yol yapmak için 1lira harcıyorsunuz ama burada 5-10 lira harcamak zorundasınız. Böyle bir coğrafyadasınız.

Neticede, daha fazla hizmete ihtiyacımız var. Yapılanlar ortada. Bundan sonraki süreçte de inşallah yapılacaklarla ilgili güçlü bir şekilde, bu kadroyla beraber halkımıza hizmet vermek istiyoruz. Yerel seçimler bitti malum, peşinden Cumhurbaşkanımızı halkımız seçti. Yerel seçimlerde halkımız ilimizde yaşayan nüfusun 140 bine yakınının yaşadığı yerdeki yerel idareyi bize verdi. Buralarda halkımıza ekip olarak hizmet veriyoruz. İl Genel Meclisinde de çoğunluk bizde. Yerelde ekibimiz tamam Allah’ın izniyle daha fazla hizmet edeceğiz. Allah-u Teala bizlere Osmanlı’nın kurulduğu bu topraklara daha fazla hizmet vermeyi nasip etsin. Milletimiz hangi manada olursa olsun, suiistimal ve çamur kampanyaları üzerine yapılan siyasete prim vermeyecek diyorum.”

Eldemir: “Yolumuza hızla devam etmeye gayret edeceğiz”

Ramazan Kurtulmuş’un ardından açıklamalarda bulunan Halil Eldemir, Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarı boyunca yaptıklarından bahsetti ve yeni anayasayı yapmak için ihtiyaç duydukları 400 milletvekiline ulaşmayı istediklerini söyledi. Kendilerinin diğer partiler gibi vaat partisi olmadığını, icraatlarıyla var olduklarını söyleyen Eldemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Seçimler, sandıklar, hükümetler, milletvekilleri için genel seçimler adeta birer karne niteliğindedir. Bizler bundan 13 yıl önce 2002 yılında, Türkiye genelinde %35'e yakın destekle milletimizin teveccühüne mazhar olup iktidara gelmiş, 2007 yılında da milletimizin karşısına çıktığımız zaman, karnesi pekiyiler ile dolu bir öğrenci gibi %47 oranında aldığı büyük başarı ile iktidara devam etmiş, 2011 yılında da tekrar sandığa gittiğimizde %50'ye yakın oy ile yani her iki kişiden birisinin Ak Parti'nin devamını istediği ve böyle bir başarı ile seçimleri atlatmış bir iktidarız. Ne kadar şükür ve hamd etsek azdır. Bu noktada da milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugüne kadar bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmayan, destekleyen, başta Bilecikli hemşehrilerimiz ve milletimize özellikle teşekkür ediyoruz. Şimdi yine bir karne zamanı ve sandıkla karşı karşıyayız. İnşallah bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de milletimizin karşısına çıkıp, yaptıklarımızla ilgili karnemizi alacağız ve yolumuza hızla devam etmeye gayret edeceğiz.

“Ak Parti’nin amacı; milletimizin refahını artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek…”

2002 yılından bugüne kadar Türkiye her anlamda çok gelişti ve değişti. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, turizmden dış politikaya, ekonomiden üretime her anlamda büyük gelişmeler kat ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Tabii yerele geldiğimizde de aynı şekilde bu sürede de Bilecik'imiz de hep değişti, hem gelişti, hem güzelleşti. Bu noktada ekip olarak yerel yönetimlerimizle, özel idarelerimizde, belediyelerimizle, genel iktidarımızla, hükümetimizle, meclisimizle ve cumhurbaşkanımızla uyum içerisinde bir yönetim sergileyerek millete hizmet etmeye çalışıyoruz. Ak Parti iktidarlarının genel amacı milletimizin refahını artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek, mutluluğunu, hayatını kolaylaştıracak icraatlar ile onların hizmetini sunmak ve bu şekilde yolumuza devam etmek. Geldiğimiz noktada bugüne kadar bizler hep yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı konuşarak milletimizin karşısına çıktık ve bu itibar da gördü. Geldiğimiz noktada gerçekten bu itibarın en üst noktasındayız ve bunu da artırmak için gayret sarf ediyoruz. Her geçen gün de sorumluluğumuzun artarak devam ettiğinin farkındayız.

“Milletimizi her açıdan ayrıştıran bir zihniyetin kökünü kazıdık”

2002 yılında Türkiye'de 6 bin 500 kilometre duble yol yapacağız dediğimizde bir takım çevreler bunlarla alakalı çok afaki hedefler olduğunu, bunların başarılamayacağını iddia etmişti. Geldiğimiz noktada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki 6 bin 500 kilometre duble yolu 19 bin kilometre duble yol olarak yaptık. Daha önce milletimizi her açıdan ayrıştıran bir zihniyetin kökünü kazıyarak SSK'lısıyla BAĞ-KUR'lusuyla, Emekli Sandığı'yla hepsine eşit hizmeti sunmaya çalıştık. Hastaneleri birleştirdik. Bunun yanında ekonomide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik başta IMF borcumuz olmak üzere 24 milyar dolar civarında olan dış borcumuzun IMF 'ye olan dış borcumuzun tamamını 2013 yılında kapatarak IMF'ye borçsuz bir ülke haline geldik ve IMF'ye de borç verebilecek bir yapıya kavuşturduk.

“Kişi başı gayrisafi milli hasılayı 20 bin doların üzerine çıkaracağız”

Önümüzdeki yıllar ile ilgili şunu hedefliyoruz; 2011 seçimlerinde kendimize bir hedef koymuştuk, hedefin 2023 olduğunu belirtmiştik. Gayrisafi milli hasılayı 230 milyar dolarlar mertebesinde, belki bir noktada şu an itibariyle 800 milyar dolar mertebelerine, önümüzdeki 2023 hedefinde de bunu 2 trilyon dolar mertebelerine ulaştıracağımızı hedeflemiştik. Bu noktada çalışıyoruz. Kişi başı gayrisafi milli hasılanın 3 bin dolar seviyelerinden 10 bin dolarların üzerine çıktı. Önümüzdeki 2023 hedeflerinde de 20 bin doların üzerine çıkacağımızı hedefledik ve bu konuda da hedefliyoruz. Tabii biz genel politikada, ülke genel siyasetinde de hedefleri büyük tutmuş bir iktidarız. Hedeflerimize ulaşmak için de gayret sarf ediyoruz. Bugüne kadar ne yaptıysak hepsini milletimizle el ele yapmaya çalıştık. Milletimizin hakemliğini de her şeyin üstünde tuttuk. Yaptığımız tüm icraatlarda ne söylediysek onu yapmaya gayret ettik. Bunun neticesinde de hiçbir zaman milletimize verdiğimiz sözlerde herhangi bir notere gitme ihtiyacı da hissetmedik.

“Bizim hedefimiz %50'nin üzeri”

Şunu yaptık; ne söylediysek onu projelendirdik, arkasında durduk, ürettik ve geliştirmeye çalıştık. Şimdi önümüzdeki süreçte de inşallah bu istikrarı devam etmesini, Türkiye'nin gelişmesinin devam etmesini, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesindeki bir ülke olması yolunda dünyadaki ekonomide de ilk 10 arasında olması yolunda bu hedefe birlikte ulaşmayı hedefliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Belki birileri kendilerini şu an için %30'lara, %35'lere hedef koymuş olabilir. Ama biz zaten %50 ile başlıyoruz. Bizim hedefimiz %50'nin üzeri. Biz şunu arzuluyoruz; her iki vatandaşımızdan bir tanesi bugün Türkiye Ak Parti'yi tercih ediyorsa, diğer birisi acaba neden tercih etmiyor, bunu sorguluyoruz. Bunun Ak Parti'yi tercih etmesi için neyi eksik bırakıyoruz, bunu sorguluyoruz. Birileri bugünlerde açıklamalarda bulunuyor, diyor ki, insan odaklı ve iktidar odaklı bir parti olacağız diye.

“Milli birlik ve kardeşlik projemizi devam ettiriyoruz”

İnsan odaklı ve iktidar odaklı parti olmaktan önce, aslında muhalefet odaklı bir parti olmak lazım. Kendisini iktidara hedefleyen acaba şu anda Bilecik'te nerede? Bilecik'te muhalefet olamamış bir parti acaba Bilecik'te iktidar olabilir mi, bunu sorgulamak lazım. Önce hedefe bunu koymak lazım. Bizler önümüzdeki süreçlere alakalı artık Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını iddia ediyoruz. Milletimizin kuru vaatlere inanmadığını, projelere, hedeflere itibar ettiğini düşünüyoruz. 2023 hedeflerimizin 2053 hedeflerimizin, 2071 hedeflerimizin milletimizin nezdinde bir karşılığı olduğuna inanıyoruz. Bu noktada da çalışmalarımızı süratle devam ettiriyoruz. Gelecek nesiller, geleceğizim için hedeflerimizi büyütüyoruz. Bizler önümüzdeki süreçte de inşallah bugüne kadar getirdiğimiz hükümet olarak üzerinde adeta titrediğimiz milli birlik ve kardeşlik projemizi devam ettiriyoruz ve bunu da önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz.

“400 vekile ulaşmak için Bilecik’te 2 çıkarmalıyız”

Diğer taraftan 2011 yılına bütün siyasi partilerin seçime giderken hedef olarak gösterdikleri yeni bir anayasa sivil bir anayasa için uğraşıyoruz. Sivil bir anayasayı Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde meclis aritmetiği bizim istediğimiz şekilde gerçekleştirirse bunu da milletimizle beraber başaracağımıza inanıyoruz. 2011 yılında bütün partiler bir anayasa çalışması içerisine girmişti. Bizler iktidar olduk. Bu konuda tek başımıza karar vermemiz doğru değil, bütün siyasi partiler ile hep beraber olalım, bir anayasa çalışması yapalım diye mecliste bir anayasa hazırlık komisyonu kurmuştuk. Bu komisyon bir takım çalışmalar yaptı ve bir noktaya getirdi. Ancak partilerin uzlaşamadığı, biz iktidarız deyip, sadece kendi partimizden çok yer vererek bir komisyon oluşturmadık. Bütün partilerden eşit bir komisyon oluşturup bu anayasa çalışmaları yapılmaya başlandı. Belli noktada tıkandı ve bir adım da ilerleyememiş oldu. Önümüzdeki süreçte 400 milletvekili ile Ak Partili bir iktidar hedefliyoruz. 400 milletvekilli Ak Parti mecliste de inşallah bir sivil anayasayı yapıp milletimizin karşısına çıkacağız. Bizim hedefimiz büyük ve geleceğe yönelik. Günlük siyasete yönelik hedefler kurmuyoruz. Bunun için de 400 milletvekiline ulaşabilmemiz için de Bilecik'ten 2 tane milletvekili ile de parlamentoda temsil edilmek istiyoruz.

“Çünkü biz vaatler partisi değiliz”

Şu anda sahada yaptığımız bütün çalışmalar gösterdiğimiz bütün gayretler bu noktada adım atılmamış yer, köy, mahalle, ilçe, belde bırakmamak ve milletimizin hepsiyle kucaklaşarak bu 2-0 hedefine emin adımlar ile yürüyoruz. Çünkü biz vaatler partisi değiliz. Biz icraatları ile, projeleri ile milletimizin önünde olan bir iktidarız ve bir partiyiz. Biz bu noktada Bilecikli hemşehrilerimizin teveccühü ve desteği ile, Bilecik'i 2 tane Ak Parti milletvekili ile parlamentoda temsil edeceğine inanıyor ve bu noktada gayret ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimler başta Bilecik'e olmak üzere Türkiye’miz açısından hayırlara vesile olur.”

 

Editör: TE Bilişim