Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye Meclisi toplantısında kendisine Belediye’nin borcu ile ilgili sorulan soruya iddialı bir cevap verirken, “benim 5’inci yılın sonunda hedefim borçsuz ve en az iki kat yatırım yapmış bir Belediye” dedi.

“20 Milyon borcumuzu ödedik”

Daha önceleri gerek ulusal gerekse de yerel basına yansıyan Bilecik Belediyesi’nin hukuki davalar ile toplamda 80 milyon civarı borcu olduğu öğrenilmiş ve bu noktada Başkan Şahin, “ilk 10 ayda 15 yılda yapılan 80 milyon borcun 20 milyonunu ödedim, hizmetlerimizi de aksatmadan sürdürüyoruz" şeklinde açıklama yapmıştı.

Belediye Meclisi’nde Bilecik Belediyesi’nin 20 milyon borcunun ödendiğini yineleyen Başkan Şahin, her şeyi en ayrıntısına kadar planladıklarını ve 5.yılın sonunda Bilecik Belediyesi’nin herhangi bir borcunun kalmayacağını belirtti.

Göreve geldiğinde toplamda Belediye’nin 72 Milyon 200 bin borcunun olduğunu söyleyen Başkan Semih Şahin, devam eden davalardan da 10 milyon civarında bir borç ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

“Her şeyi planladık”

Bu noktada büyük bir cesaret ile güven veren Başkan Şahin, 5.yılın sonunda borçsuz bir Belediye ilan edeceklerini vurgulayarak, “72 Milyon 200 bin toplam borcumuzu vardı, bir de, en az 8-9 milyonda hukuktan gelecek borç bekliyorum dedim, geliyor da. Şu anda 2.7 Milyon İl Özel İdare’den geldi, hem de hacizlik, 11 yıl boyunca istenilmemiş borç bizden istendi. Benim öngörüm maalesef daha az olsaydı keşke 7 milyonda kalsaydı, hukuktan olan kayıplarımız 10 milyonu geçti, fark etmez biz hepsini planladık, bunları öderiz, sizler bana güvendiğiniz sürece bunları kademe kademe ödeyeceğim. Benim hedefim borçsuz ve en az iki kat yatırım yapmış bir Belediye 5’inci yılın sonunda” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim