Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphanesi, her geçen gün arşivine eklediği yeni kitaplarla büyüyüp gelişiyor. Yakın gelecekte 100 bin kitaba ulaşması hedeflenen kütüphane için yarın 4500 kitaplık yeni bir alım ihalesi gerçekleştiriliyor.

Yapımına 2008 yılında başlanan ve 2014 yılında yeni binasına taşınan Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi, hem ilimiz hem de bölgemiz için çok önemli bir bilgi kaynağı olma yolunda ilerliyor. Şu an 70 binin üzerinde kitabı bulunan kütüphaneye bu yıl yapılacak bağışlarla birlikte yaklaşık 10 bin yeni kitap eklenmesi düşünülüyor. Yarın gerçekleştirilecek ihaleyle, kütüphaneye 4500 yeni kitap kazandırılacak. 

Genellikle muhtelif kurumların ve şahısların bağış olarak gönderdiği kitaplarla günden güne koleksiyonunda bulunan kitap sayısını arttıran Kütüphane ve Bilgi Merkezi, satın alınacak kitaplara birlikte yakın bir gelecekte 100.000 kitap sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Üniversitenin akademik personeli ve öğrencilerinin her tür bilgi ve kitap ihtiyacını karşılayan Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nde hiçbir kullanıcıya “Bu kitap veya makale bizim kütüphanemizde yok” denilmiyor. Kütüphaneler arası işbirliği sistemi üzerinden, Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nde mevcut olmayan kitap veya makaleler, sisteme kayıtlı kütüphanelerden 24 saat içerisinde getirtilerek okuyucuya teslim ediliyor. Aynı şekilde, diğer kütüphanelerde mevcut olmayıp Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nde bulunan kitaplar da talep eden kütüphanelere en kısa zamanda ulaştırılıyor.

Yeni binasıyla birlikte son derece modern bir yapıya kavuşan Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphanesi, bilgiye ulaşmak isteyen herkes için haftanın 7 günü 24 saat boyunca kapılarını açık tutuyor. Geniş ve ferah okuma salonlarıyla öğrenciler için adeta ikinci bir yuva olan kütüphaneden, 2015 Eğitim Öğretim döneminde 18.500 adet kitap ödünç verildi. Aynı dönemde Kütüphane ve Bilgi Merkezi'ni kullanan kişi sayısı ise 227.000 oldu.
 

Editör: TE Bilişim