Halkların Demokratik Partisi (HDP) Vekil Adayı Fehmi Korkmaz, parti binasında düzenlediği basın açıklaması ile 24 Haziran günü yapılacak olan seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz”

Vekil Adayı Korkmaz, seçime günler kala vatandaşlara çağrıda bulunarak HDP’nin baraj altında kalmaması için her kesimden oy istediğini belirterek şunları söyledi:

“Hepimizin bildiği gibi tarihsel ve toplumsal açıdan çok önemli sonuçları olacak bir seçim sürecini hep birlikte yaşıyoruz. İnsani ve toplumsal değerler temelinde sürecin hassasiyeti, anlam ve önemi bilinciyle görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.Bilecik adayı olmam durumundan kaynaklı, Bilecik’in kendine özgü sorunları vardır. Bu anlamda parti olarak bu sorunları da bu anlamda gerçekten partimize ve Cumhurbaşkanı Adayımız Selahattin Demirtaş’a oy verildiğinde biz inanıyoruz ki insanların insani ve vicdani değerler olarak şu andaki diğer Cumhurbaşkanı adayları bir seçim çalışması yapıyor. Maalesef şu anda cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde ve o şartlarda bir adaylığı tüm Türkiye kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bu anlamda seçimin gerçekten de tamamıyla demokratik bir yarış ve bir bayram ruhuyla geçmesini temenni ediyorum. Ben partiler konusunda A parti, B parti değil de tüm partilerin bu konuda partimizin baraj altında kalması için ittifaklar gerçekleştirdi. Sorunun sadece salt Kürt-Türk ayrımı düşüncesine takılmadan, tamamen insani ve vicdani olarak Türkiye halklarına bu konuda sesleniyoruz. HDP’nin bu anlamda baraj altında kalmaması için her kesimden oy bekliyoruz.”

HDP’nin ikinci turda kimi destekleyeceğine ilişkinde konuşan Vekil Adayı Korkmaz,“Türkiye’nin mevcut durumunu biliyoruz. OHAL ile yönetiliyoruz. Bu anlamda Türkiye halklarına kim gerçek anlamda adımlar atarsa parti olarak onu destekleyeceğiz”dedi.

“Ben artık Bilecikliyim”

İl Yöneticisi Hüseyin Ağlan ise Van ilinden buraya göçtüklerini, 28 yıldır Bilecik’te olduğunu ve artık kendisini Bilecikli gördüğünü söyleyerek Kürt-Türk kardeşliğine vurgu yaptı. Ağlan, konuşmasında, “28 yıldır ben Bilecik’te yaşıyorum. Artık Bilecikliyiz. Kendi memleketim Van’a gidiyorum, orada akrabalarım var yabancılık çekiyorum. Siyasetçilerin anlattığı gibi kaynaşmak mecburiyetindeyiz. Bakkalcı arkadaşım buralı, eczacı arkadaşım buralı, kahveci arkadaşım buralı. Artık biz Bilecikli olmuşuz. Bize tepeden bakma, hor görme bunlar doğru şeyler değil. Hepimiz biyolojiden gelmişiz, hepimiz insanız. İnsan olarak buraya gelmişiz, Bilecik ekonomisine katkımız olmuştur.Yani herhangi bir zararımız olmamıştır. Bizim Bilecik’e faydamız var. Bu ırkçılık ile yürümesi mümkün değil. Biz Osmanlı’nın devamıyız. Ayrıca biz bu ülkenin kurtuluşunda yer almışız. Bizim dedelerimiz yer almış. Ben Kürtlüğü askere giderken anladım. Kürtlük nedir bilmiyordum. “Alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete” artık bu gözle bize bakmasınlar. Hele hele Bilecik halkına sesleniyorum: Biz buranın ekonomisine katkıda bulunuyoruz, biz buraya zarar vermiyoruz. Biz buraya katkı sağlıyoruz. Kürt-Türk kardeştir. Sözde olmasın ama özde olsun. Bu memleket batarsa hepimiz beraber batarız. Ben artık Bilecikliyim, Bilecikli olmak istiyorum. Aşağılanmak istemiyorum. Her parti çalışma yapıyor bırakın HDP’yi! HDP’nin barajı aşması şarttır. Yoksa demokrasi Türkiye’de olmaz. Mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

HDP Vekil Adayı Korkmaz kimdir?

1965 Diyarbakır Silvan doğumlu olan Korkmaz,Siirt, Mardin ve Batman’da uzun dönem parti çalışmalarında bulundu.2009-2014 yıllarında Batman Belediyesi Meclis üyeliğinin yanı sıra Belediye Başkan Vekilliği Başkan, danışmanlığı görevinde bulundu. 2014-2016 yıllan arasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunan Korkmaz,2017-2018 yılları arasında Diyarbakır HDP parti çalışmalarında bulundu. Fehmi Korkmaz 24 Haziran seçimlerinde HDP Bilecik 1. sıra milletvekili adayı oldu. 12 Eylül 1980 yılında tutuklanan Fehmi Korkmaz 1990 yılında serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim