Korkmaz Kesik

Bilecik'te 7 Haziran seçimleri öncesinde yaklaşık 2 bin kişi yürüyüş yaparak HDP İl binası önündeki parti bayraklarını indirip yerine Türk bayrağı asmış ve olaylar ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından yürüyüşe katılan bazı kişilere halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma,halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme iddiasıyla dava açıldı.


Davanın birinci duruşması dün Bilecik 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya birçok sanık katılmazken duruşmaya katılan sanıkların savunması alındı. Sanıklar, kendilerine yöneltilen suçları kabul etmediler ve beraatlarını istediler. İlk duruşmada davaya ilişkin karar çıkmazken, diğer sanıkların savunmalarının alınması ve soruşturmanın devam etmesi için dava 14 Ocak 2016 tarihine ertelendi. 


Davada yargılanan bazı sanıklarkendileri hakkındaki suçları kesinlikle kabul etmediklerini ifade ettiler. Olaylara ilişkin sadece Türk bayrağının askeri lojmanların
yan tarafına asılmasını istedikleri için orada bulunduklarını belirterek olayın mahkemeye kadar taşınacağını düşünmediklerini söylediler. 
Editör: TE Bilişim